Ma, gdje me nađe?! - bila je spontana i simpatična reakcija Mile Kekina, front­mena jednog od najuspješnijih hrvatskih bendova Hladnog piva, na mnoga postavljena pitanja u ovom intervjuu. Nekad zaigrani dečko iz Gajnica ostvario je mno­ge svoje snove i nakon 20 godina na glazbenoj sceni ostao jednostavan, dosljedan, tvrdoglav i sklon izmišljanju smiješnih pričica iz svoga privatnog života kako bi zabavio medije i publiku. Dvije godine nakon izlaska posljednjeg, vrlo uspješnog albuma ‘Knjiga žalbe’ bend Hladno pivo je na svome bogatom glazbenom repertoaru ponudio novi DVD, koji se već našao u rukama njihovih najvjernijih obožavatelja. Story: Već 20 godina uspješno egzistirate na glazbenoj sceni. Kad se sve zbroji, imate us­pjeh, financijsku sigurnost, prijatelje, obitelj. Nedostaje li nešto tom mozaiku? - Uvijek nešto nedostaje, ne znam što. Taj djelić koji nedostaje uvij­e­k me gura naprijed. Svi koji se bave ovim poslom u tom djeliću nezadovoljstva vide poticaj za dalje. Da sam potpuno sretan, ne znam o čemu bih pjevao. Valjda je tako svima. Story: Što je potrebno za sreću? - Užitak i dobro društvo. Sve mi to pruža glazba jer doista volim svoj posao. Story: Govore da ste žestok momak, jako nestrpljiv i nemiran. Jeste li se promijenili? - Čitatelji vjerojatno žele čuti: “Ot­kako sam postao obiteljski čovjek…” Ma, nikad nisam bio posebno žestok momak, neki su možda m­alo pretjerali u opisu. Ne vjeru­jem d­a sam se promijenio, još sam nestrp­l­j­iv, bolje reći temperament­a­n. Zbog t­oga nisam daleko dogu­rao u nau­m­u da naučim bolje pjevati i svirati g­i­taru, nemam dovoljno živaca za to.

Mile Kekin: “Istina, svojoj ženi često popuštam”
Story 

Životne niti vodilje “Za sreću su mi potrebni užitak i dobro društvo. Sve mi to pruža glazba jer stvarno volim svoj posao”, objasnio je glazbenik Story: Ostavljate dojam vrlo stroge osobe koja ne voli gubiti vrijeme. Red, rad i disciplina. - Jao, nedajbože. Nisam to ja! Potpuno drukčije. Baš sam nedavno napisao pjesmu koju ć­e izvoditi Picksiebneri, bend što svira izvorni vrapčanski country, a zove se ‘Bolje grob nego j­ob’ u kojoj ismijavam lifestyle koji nam žele n­ametnuti, anglosaksonsku radnu etiku. Kad ne moram raditi, uživam u lješkarenju. Story: Više ste realni nego emotivni? - Mislim da se više bojim emocionalnog stripti­za koji su počeli fo­rsirati i naši mediji. Seks i suze najbolje pr­odaju novine. Osjećaje koje ljudi od mene tre­baju dobiti ispoljavam na albumima, a sve dr­ugo čuvam za obitelj i prijatelje.

Mile Kekin: “Istina, svojoj ženi često popuštam”
Story 

Ispod površine “Ma nikad nisam bio posebno žestok momak, neki su možda pretjerali u opisu. Ne vjerujem da sam se promijenio, još sam nestrpljiv, bolje reći temperamentan”, zaključio je Kekin Story: Jeste li strog roditelj kao i profesor? - Nisam bio strog ni kao profesor ni sada kao roditelj. Strogoća samo zatvara vrata, ali, ako baš zatreba, mogu i povisiti ton. Razgovor s frontmenom grupe Hladno pivo u cijelosti pročitajte u magazinu Story

Razgovarala Ivana Čulić Snimke Tomislav Marić, Pixsell