Čini nam se ne tako davno da je bilo kada smo silno nastojale izgledati starije - kako bi nas dečki shvatili ozbiljno i kako bismo stekli "beneficije" rezervirane za one 18+. I dok se nismo ni okrenule oko sebe, već smo u potrazi za receptima i trikovima kako se pomladiti i preduhitriti godine. U svijetu vlada trend slavljenja prirodne ljepote, no isto tako shvaćamo da je sasvim poželjno izgledati najbolje što možemo! Sat ne možemo vratiti unazad, ali možemo se poslužiti provjerenim trikovima koji će nas u trenutku - pomladiti! 1. Oblikujte obrve Obrve nikada ne bi smjele izgledati neuredno. One s godinama postaju tanje i rjeđe, pa je neobično važno da ih redovito podrezujete, popunjavate i uredite. S obzirom na obilje proizvoda za obrve na tržištu to doista ne bi smio biti problem, a olovka za obrve u prirodnoj boji vaših obrva, obavezni je must-have u kozmetičkoj torbici. Ako još uvijek niste sigurne koji vam oblik obrva najbolje pristaje potražite pomoć kozmetičarke. 2. Uvijte trepavice Možda vam se čini staromodno, no uvijač za trepavice ima svoju funkciju i danas. Naime, i ovdje se priroda pobrinula da nam nakon 35. godine života trepavice postaju ravnije. Isprobajte sredstvo za uvijanje trepavica po želji i vidjet ćete kakav trenutni učinak ima na vaš izgled! 3. Hidratacija, hidratacija... Serumi, kreme, losioni... trebali bi biti sastavni dio naše svakodnevne njege. Hidratacija održava kožu vitalnom, pomaže u regeneraciji stanica i sprječava prerano starenje te boranje kože. Kada kupujete preparat za hidrataciju kože neka obavezno sadrži vitamin E. A ako trenutno nemate pri ruci kremu, malo kokosova ulja učinit će čuda za vašu kožu. 4. Odaberite smeđi eyeliner Smeđa je nova crna! Posebno kako starimo. Iako uz pomoć crne olovke za oči možemo kreirati svaki intenzivniji look, zapravo to isto pruža i smeđa olovka, ali na sofisticiraniji način. I sasvim tanka crta na gornjem i donjem kapku vizualno će vas pomladiti za nekoliko godina.  

5. Odreknite se tamnih ruževa Znamo da je boja vina vrlo popularna ovog proljeća, no u ovom slučaju nimalo vam neće laskati. S godinama naše se usne počnu stanjivati i izgledaju manje definirane. Za njihov puniji izgled odaberite neutralne ili svijetlo ružičaste nijanse. Ako baš ne možete odoljeti trendy boji burgundca, onda svakako odaberite sjajnije varijante. 6. Dodajte malo rumenila Rumenilo ne samo da daje toplinu i prozračnost koži, nego i vizualno "skida" godine. Kremasta rumenila savršeno odgovaraju svakom tipu kože i vrlo su jednostavna za nanošenje. No, bitan je i način kako rumenilo nanosite. Vizažisti savjetuju da krenete od jabučice prema gore i unatrag prema ušima. 7. Odaberite pravi ton pudera Tajna je u ravnoteži - odaberete li previše svijetlu nijansu izgledat ćete krhko, a pretamna na licu stvara dojam težine. Ovdje samo strpljenje pomaže i to pri nalaženju istovjetne nijanse poput vašeg tena. I možda ćete svaki proizvod morati isprobati na obje strane lica i vrata, dok ne odaberete onaj pravi, ali trud će se isplatiti!  
8. Ne zaboravite olovku za usne Prirodno, naše usne gube svoju definiciju kako starimo. Stoga je vrlo važno nanijeti olovku na usne ne samo da "drži" ruž ili sjajilo u granicama nego i da naglasi vašu prirodnu liniju usana (ili, ako su vam usne tanke, vizualno ih povećati). Pravilo nalaže da odaberete olovku nijansu svijetliju od ruža, a za one ekonomičnije uvijek je najbolje odabrati olovku u boji usana. 9. Nanesite tuš/olovku na gornje i donje kapke Za one koji vole nositi tuš ili olovkom istaknuti oči, predlažemo da ih nanesu i na gornje i na donje kapke. Uz odabir smeđe olovke, ovim ćete trikom izvrsno istaknuti oči i plus, to će uljepšati ostatak vašeg lica. 10. Uklopite highlighter u beauty rutinu Još uvijek niste sgurni što je to highlighter? Ne samo da pomaže "vratiti sat unatrag" nego i licu daje mekoću i suptilan izgled. Stoga, želite li licu podariti malo ekstra svježine, a da ne izgleda previše sjajno, odaberite laganu formulu highlightera.   Napisala: Nikolina Petan Fotografije: Getty Images