Svoje aktualne radijske hitove predstavit će dvadeset poznatih glazbenih imena: Adastra, Ana Opačak, Antonela Doko, Bang Bang, Bruno Krajcar, Eni Jurišić, Fluentes, Gelato sisters, Ivo Perkušić, Lea Mijatović, Marin Jurić Čivro, Mario Huljev, Marko Tolja, Matija Borščak, Nikolina Tomljanović, NoA, Sandro Bastiančić & Nina Romić, Stela, Tonka i Vanna.

Nadolazeće izdanje festivala privuklo je velik interes glazbenika i autora koji su poslali ukupno preko 300 prijava na festival, a uredništvo koje su činili Danijela Novosel, Jelena Vlačić, Zlatko Turkalj, Zlatko Gall i Zvonimir Dusper Dus, na čelu s umjetničkim direktorom festivala, Nenom Belanom, odabralo je pjesme koje predstavljaju aktualnu domaću mainstream produkciju. „Festival prepoznat od strane i autora i izvođača kao odličan poligon za promociju njihovih modernih, kvalitetnih radijskih singlova. Tako ustvari dolijevamo dodatno i moćno gorivo za čitavu mašineriju show bussinessa koji ipak temeljno počiva na kvalitetnom autorskom radu te kvaliteti izvođenja“, izjavio je Belan. Na završnoj manifestaciji festivala bit će uručeno priznanje i za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg, 64. Zagrebačkog festivala – riječ je o pobjedničkom duetu „Sve u meni se budi“ autora Ante Pecotića u izvedbi Kedže i Zsa Zse. „Drago mi je da je upravo naš festival poslužio kao lansirna rampa za taj, ali i mnoge druge hitove u 2017., na radost njihovih autora i izvođača. Stvorili smo atmosferu i prepoznatljiv brend po kojem je pojavljivanje pjesme na Zagrebačkom festivalu svojevrsna garancija njene kvalitete, pogotovo u radijskom eteru“, zaključuje Belan.
Bogatu povijest Zagrebačkog festivala obilježili su brojni hitovi i velika imena hrvatske glazbe poput Josipe Lisac, Arsena Dedića, Gabi Novak, Olivera Dragojevića i niz drugih zvijezda. Posljednjih pet godina „revitaliziranog“ festivala iznjedrilo je pjesme koje su pronašle svoje mjesto među najemitiranijim pjesmama godine i profilirale se kao hitovi za 21. stoljeće sa Zagrebačkog festivala. Jedna od tih pjesama je i „Čuvaj me“ Pavela: „Čuvaj me je bila sporogoreća pjesma. Isprva se ništa previše nije događalo, tek nakon nekog vremena je dobila zamah, a za to možemo zahvaliti i festivalu svakako“, izjavio je Aljoša Šerić, frontman i autor Pavela.
Pobjednici 62. Zagrebačkog festivala 2015. godine bili su neprežaljeni dubrovački Silente čija je „Čudna ili čudesna“ osvojila i publiku i žiri festivala: „Mi smo svoje priznanje dobili kad smo dali otkaze, spremili diplome i odlučili se baviti samo glazbom. Netko iz mase je pronašao sebe u našim tekstovima i porukama, nadamo se da ćemo ostaviti pozitivan trag iza sebe i da ćemo dobiti još puno prilika pokazati da rock and roll vrijedi. Ili barem olakšati nekom boljem koji će doći iza nas", izjavio je Tibor Karamehmedović, gitarist i koautor pobjedničke pjesme.
Sada već legendarni splitski kantautor, Marijan Ban, na Zagrebačkom festivalu 2016. nastupio je kao debitant i odmah osvojio nagradu festivala s pjesmom Tomislava Mrduljaša „Ne voliš me više“: Čast mi je bila nastupiti i osvojiti nagradu. Pjesme su u zraku, Tomo Mrduljaš je imao sreću da ulovi ovu krasnu pjesmu, iako su sve pjesme mogle biti pobjedničke. Inače, cijeli festival ostao mi je u sjećanju kao savršeno iskustvo, od prve tonske probe pa do samog kraja. Ako budem imao što za predstaviti, opet ću se prijaviti!“, zaključio je Ban.
Ulaznice za 65. Zagrebački festival dostupne su putem sustava Eventim, a sve informacije i novosti pratite putem službene web stranice i društvenih mreža. Foto: Pixsell