Na prošlogodišnjim Oscarima definitivno je najupečatljiviji trenutak bio onaj u kojem je glumac Will Smith nasred pozornice ošamario voditelja Chrisa Rocka nakon što se on našalio na račun njegove supruge Jade.

Naime, Chris je usporedio Jadu s 'G.I. Jane' zbog obrijane glave, unatoč tome što je glumica otvoreno govorila o problemima zbog kojih joj otpada kosa. Will je tada izašao na pozornicu te udario Chrisa.

'Ostavi se imena moje supruge', zaurlao je na kraju Will kad se vratio na mjesto, a prije drame na pozornici, Jada je otvoreno okrenula očima na neprimjerenu šalu.

'Will Smith me je upravo razbio pred svima. To je bila najveća noć u povijesti televizije', izjavio je Chris nakon drame.

Zbog šamara koji je obišao svijet, Will Smith se nije smio pojaviti na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Naime, Akademija ga je prošle godine, nakon nasilnog ispada, kaznila zabranom prisustvovanja dodjeli Oscara kao i svim drugim događajima u organizaciji Akademije.

'Odbor je odlučio da od 8. travnja 2022. g. Smithu neće čitavo desetljeće biti dopušteno prisustvovati bilo kakvim akademskim događajima ili programima, uživo ili virtualno, uključujući i dodjelu Oscara. Ovaj potez koji danas poduzimamo odgovor je na ponašanje Willa Smitha te je korak prema cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju i vraćanju povjerenja u Akademiju. Također se nadamo da ovime može započeti vrijeme oporavka za sve uključene i pogođene', objavili su u priopćenju.

Ovogodišnji voditelj dodjele, komičar Jimmy Kimmel, iskoristio je priliku da Willa malo podbode zbog njegovog ponašanja prošle godine.

Jimmy Kimmel se šalio na račun Willa Smitha na Oscarima 2023
Profimedia 

‘Znamo da je ovo za vas posebna noć. Želimo da se zabavite. Želimo da se osjećate sigurno. I što je najvažnije, želimo da se ja osjećam sigurno. Zbog toga imamo stroga pravila. Ako itko u ovoj dvorani u nekom trenutku bude nasilan, nagradit ćemo ga Oscarom za najboljeg glumca i dati mu dozvolu da održi govor u trajanju 19 minuta’, rekao je na samom početku.

Ozbiljno, Akademija ima spreman tim za krizu. Ako se nešto nepredviđeno illi nasilno dogodi tijekom ceremonije samo napravite isto ono što ste napravili prošle godine- ništa’, dodao je bockajući malo sve koji su bili prisutni u trenutku kad je Rock dobio šamar.