Wine gourmet sajmovi, mjesto gdje se profesionalci druže. Eto mene opet, javljam se poslije jednog od najintenzivnijih vikenda u godini. Ne, nisam kopao, farbao, gledao maraton romantičnih filmova na Hallmark kanalu, kuhao za vegane, niti imao još jedan od 100 pokušaja odlaska u teretanu. Bio sam na druženju profesionalaca. Bar bi mi tako to voljeli zvati. Dakle, koncept je sljedeći, jednom, do dva puta godišnje nađu se ljudi koji dijele strast, ali i posao u domeni hrane i pića, fino se podruže, razmjene vizitke, popiju si koju i nasmijani odu kući. To je službena verzija događaja. Neslužbena verzija događaja više sliči na film 'Strah i prezir u Las Vegasu'. Dobro doručkuješ, po mogućnosti 5 jaja sa špekom i po' kile kruha uz to. Ne želiš da te prevari prerano, dan je dug i izdržati se mora. Ne želiš na sajam doći previše rano, popij kavu, pročitaj novine i po mogućnosti stuci koji burger na putu. Ne želiš da te prevari. Prije ulaska u  prostorije dva puta duboko udahnuti i izdahnuti i uz molitvu na ustima ući na mjesto zločina. Kako to izgleda? Meni kao raj. Kad umrem neka me pošalju tamo. Najbolja hrvatska vina i vinari, kolege kuhari i proizvođači hrane, svi na jednom mjestu. Degustira se najbolje od najboljeg i svi su voljni pružiti objašnjenje. Imam puno svojih favorita, što bi značilo da moram puno toga i probati. Tu na scenu stupa dobar doručak, burger il dva i pametno doziranje, jer dan je dug, prijatelja sve više, a vino se ne prestaje točiti. Nema milosti. Moram također napomenuti i činjenicu da nije normalno na isto mjesto staviti toliko kuhara i vinara. Jednostavno nije zdravo. Toliko plavih crta na usnama na jednom mjestu još nisam vidio, isto tako, nisam vidio nikada ni tako dobru zezanciju kao što je bila ovaj vikend. Koliko god da je naporno, a sam Bog zna da je. Mislim, tko to može platit? 25 ljudi koji se međusobno vide jednom godišnje u akciji do jutarnjih sati, s brutalnom dozom humora i isto toliko brutalnom količinom vrhunskog vina i hrane. Jedva čekam sljedeću godinu. Opet. Možda će biti nešto i prije? Možda bi trebalo biti nešto prije, pa tko će čekati cijelu godinu? Da, jesam li rekao da to traje dva dana? Uhhhhhh.... Hangover pašteta

Sastojci:

400 gr očišćene pileće jetre

300 gr rastopljenog maslaca

3 jaja

3 žlice konjaka

3 žlice prošeka

3 žlice porta

Pola ljutike ili luka

Majčina dušica

Lovorov list

Sol

Papar

Raj koji se ne propušta!
Story 
Zakuhamo port, prošek i konjak s lukom, soli i paprom u jednom lončiću. Ja majčinu dušicu i lovor volim staviti u vrećicu za čaj, lakše izvadim sve.
Raj koji se ne propušta!
Story 
Znači imamo zakuhan luk i tekućinu, imamo jetru, rastopljeni maslac, jaja, mikser, malo cijedilo i terinu s folijom iznutra.
Raj koji se ne propušta!
Story 
Sve sastojke stavimo u mikser i dobro izmiksamo.
Raj koji se ne propušta!
Story 
Sve kroz sito u terinu...
Raj koji se ne propušta!
Story 
Terinu u pleh sa vodom i u peć na 120 stupnjeva cca 1, 5 h- izvadimo van i ohladimo nekoliko sati.
Raj koji se ne propušta!
Story 
I nakon par sati ona se ovako lako izvadi...
Raj koji se ne propušta!
Story 
Par feta tostiranog kruha i malo kiseliša, spašavaju stvar.