Prošli tjedan snimila si spot za pjesmu I will follow him, obradu iz filma 'Redovnice nastupaju' u Vrtovima lunskih maslina na Pagu pod drevnom starom maslinom starom 2000 godina. No, zanimljivo je da je sama pjesma posveta Isusu. Kako si osjetila potrebu da obradiš ovu pjesmu? Ovaj film uvijek mi je bio poseban i često bih zaplakala dok sam ga gledala. Jako me dirnuo zbor i ta pjesma koju redovnice i Whoopy izvode na kraju filma, već dugo želim snimiti nešto slično. Kad sam osmišljavala program za svoj koncert, kojim sam obilježila 15 godina svog rada, željela sam uključiti neke meni važne segmente u životu, a vjera mi je jako važna. Tako sam odgojena, tako odgajam i svog sina. Kad mi je teško i trebam utjehu, vjera je ta koja mi uvijek pomogne. Sjetila sam se te pjesme iz filma, dragi prijatelji su me povezali s časnom Elizabetom i njihovim Zborom časnih sestara milosrdnica iz župe Sv. Vinka Paulskog. Ideja im se svidjela i prvi put smo pjesmu zajedno izvele na koncertu u zagrebačkom HNK, a reakcije publike su bile toliko dobre da sam se odlučila snimiti i spot. U kojem životnom trenutku ti je vjera najviše pomogla? Odlaziš li u crkvu? Vjera mi jako puno znači i pomogla mi je uvijek u teškim trenucima u životu. U crkvu odlazim kad god mogu, no smatram da odnos s Bogom ne možemo svesti samo na odlaske u crkvu. Biti iskreni vjernik znači biti dobar čovjek, pomagati drugima i iz dana u dan biti sve bolja osoba. Molitva pri tome može pomoći, no važna je i odluka da se živi baš onako kako je ispravno. Jesi li vjeru uspjela prenijeti na sina? Vjerujem da jesam, učim Darijana da je vjera jako važna kao i vrijednosti koje vjera ističe. Odgajam ga u kršćanstvu baš kao što su i moji roditelji odgajali mene. Kada ćeš predstaviti spot i kako će izgledati? Glazbeno si surađivala s časnim sestrama. Nadam se da će spot ugledati svjetlo dana kroz tri do četiri tjedna. Snimali smo na dvije lokacije – Vrtovima lunjskih maslina pod maslinom starom 2000 godina – baš je bilo posebno. Dio kadrova sniman je iznad plaže Beritnica na meni jako dragom Pagu. Časne su se sjajno snašle i redatelj Darko Drinovac je bio oduševljen suradnjom s njima, baš kao i ja. Drago mi je da će gledajući ovaj spot moja publika imati priliku vidjeti ljepote ovog otoka.
Ana Rucner: Vjera mi je pomogla u najtežim životnim trenucima
Story 
Tvoj sin Darijan u kolovozu će navršiti 11 godina. Kakav odnos imate, je li već u pubertetu? Veliki je već dječak, sve ozbiljniji, lud za elektronikom, već osjećam predpubertet, dječje simpatije, sramežljivost i sve ostalo kao i kod ostale djece. Imamo dobar odnos, puno razgovaramo. Ti i Vlado ste u odličnim odnosima i nakon razvoda, nedavno si se pohvalila da te izveo na koncert. Može li se reći da je Vlado tvoj najbolji prijatelj? Kako bi opisala vaš odnos? Naš je odnos prijateljski, dugo se i dobro poznajemo. Vlado je važan dio mog života, u kojem aktivno sudjeluje kad je u pitanju briga oko našeg sina. Uz to, često i profesionalno surađujemo i uvijek mi daje korisne savjete. Prošle su tri godine otkako ste se razveli, jesi li se zaljubljivala u tom periodu? Samo u proljeće.
Ana Rucner: Vjera mi je pomogla u najtežim životnim trenucima
Story 
Neću te pitati koja je tajna dobrog odnosa nakon razvoda, ali mnogim parovima koji imaju dijete to ne uspijeva. Imaš li neki savjet ili kako prevladati ego u tim situacijama i staviti dijete na prvo mjesto? Dobro ste spomenuli, ego je ta ključna karika koju treba potisnuti i koja je nevažna, jer uvijek je najvažnije dijete i njegovo sretno odrastanje. Nije uvijek jednostavno, no uz puno volje i truda sve je moguće pa i zadržati prijateljske odnose s bivšim partnerom. To je pitanje i zrelosti i prioriteta. Ljudi često ne shvaćaju da mržnja i gnjev koje gomilaju prema bivšem partneru nikome ne koriste, a najmanje djeci koja sve osjećaju i ako vide roditelje koji se ne slažu, jako pate. Mediji te često povezuju s neki muškarcima. Spominju se poduzetnici, političari. Pripada li tvoje srce još nekom muškarcu osim Darijanu? Već sam se umorila od tih navodnih muškaraca, a ništa od toga nema veze s istinom. Moje srce trenutno pripada mom sinu.
Ana Rucner: Vjera mi je pomogla u najtežim životnim trenucima
Story 
Ana Rucner i Vlado Kalember sa sinom Darianom Navršila si 34.godine prije dva mjeseca. Jesu li tridesete bolje od dvadesetih? Uživam u svojim godinama i svaka dob nosi nešto dragocjeno, sad je to zrelost, stabilnost i smirenost. Kakvi su ti planovi za ljeto?  Očekuje me puno projekata kojima se jako veselim. Razmišljam o snimanju još dva nova spota, očekuje me i ovogodišnje izdanje mog autorskog projekta Ana u Gradu, već sedmo po redu, kojeg ću uskoro najaviti, dosta koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, sve u svemu još jedno radno ljeto.   Foto: Matea Smolčić Senčar, Jakov Baričić, Instagram Razgovarala: Ž.S.