Pusa. Ime je to čiste ljubavi zbijene u svega nešto više od tri kile krhkog bića. Čivavica Pusa ravnopravni je član obitelji poznate pjevačice Anđe Marić. Toliko je obožavana i popularna da čak ima i svoj Instagram profil. Tamo se može pronaći da je njezino puno ime Pusa Huera Conchita Gonzàles, a svijetlo dana ugledala je 26. prosinca 2011. Obožava nositi ogrlice, putovati avionom, svađati se s dronovima, sjediti za šankom i na mjestu vozača u automobilima, ići na jogu s prijateljicom Lunom, ali i kao pravi mali avanturist uživati u kanuingu. Svojoj je vlasnici toliko inspirativna da je upravo ona došla kao nadahnuće za pisanje treće knjige koja je namijenjena educiranju djece o jednakosti i neutralnosti. Ipak, Pusa može i biti izvor problema i komplikacija. Anđa je skoro doživjela pravu neugodnost prilikom prelaska granice s BiH. Naime, za svoju je ljubimicu zaboravila putovnicu zbog čega joj je, iako je pas cijepljen i čipiran, moglo biti pokvareno cijelo putovanje. Domaća pjevačica i spisateljica tome je doskočila na prilično zanimljiv način - Pusu je sakrila i 'prošvercala' te tako prošla bez problema.

Jan Kerekeš od nedavno je ponosan vlasnik 'čistokrvnog mješanca bernardinca i pekinezera', a kako kroz smijeh objašnjava, ako je suditi po šapama njegovog miljenika, riječ je o albino bernardincu. Maleni je Benji star oko 3 mjeseca i teži manje od dva kilograma. S obzirom na to da su njegovi vlasnici obavili pravo ljetovanje prije nego što je on postao član obitelji, Benji je na moru proveo samo jedan dan u kojem je uživao punim plućima. Kao i svaka beba, Benji je nestašan, a najveću zabavu predstavlja mu igra u dvorištu prilikom koje svoje vlasnike ometa u zalijevanju travnjaka. Naime, Benji neumorno slijedi mlaz vode i to iz više razloga: kako bi pokazao da je neustrašiv, ali i da se malo osvježi za vrijeme velikih vrućina. Jan za njega kaže kako je 'pravi papučar'. Benji obožava voditi borbu s kućnim šlapama. Iako mu njegovi vlasnici za igru daju stare šlape, maleni se ne da zavarati i uvijek pronađe one nove i očuvane. Kerekeš je objasnio kako on trenutno ima više šlapa od ostalih ukućana. Psić je trenutno u fazi pokazivanja snage zato što su mu počeli rasti zubići tako da mu je 'grickanje svega i svakoga' omiljena zanimacija. Previše je povjerljiv i još uvijek nema osjećaj tko su mu pravi vlasnici. Obožava i djecu i odrasle i svima se radoznalo odaziva. 'Ničega se ne boji', objasnio je Jan ponosno.
Lana Jurčević ponosna je vlasnica jednogodišnje šnaucerice Šnicke. Njezina 'ogromna ljubav' ima manje od 6 kilograma. Lana kaže da je jako energično i aktivno stvorenje koje u život 'unosi samo duh i sreću'. Šnicka se obožava sunčati na terasi, posebice u vreći za sjedenje i uživa. Kada se zagrije, uđe u stan da se rashladi i onda tako u krug. Lana ističe da je prava sreća što pored stana imaju šumicu pa svakodnevno mogu nesmetano šetati skriveni od sunčevih zraka. Za sada nisu imale neugodnih događanja u šetnji, ali jedna od napetijih situacija dogodila se kada je pas iz susjedstva, koji je 20 puta veći od Šnicke, srušio ogradu i istrčao van. Nije bilo baš ugodno, ali srećom, kaže Lana, nije nikad bilo posljedica. Šnicka i Lana najviše vole jutarnje rituale maženja. Nakon toga, šnaucerica je spremna za akciju, duge šetnje, igru s djecom, ostalim psima i svirajućim igračkama u stanu. Također, obožava putovati i svoju vlasnicu prati po svuda. Za vrijeme nastupa disciplinirano ju čeka u sobi. 'Bilo kuda, Šnicka svuda! S njezina 2 mjeseca smo već letjele avionom na moj koncert u Split', objasnila je Lana. Kada Lana nije u mogućnosti paziti na nju, za čuvanje joj uskoči mama ili asistentica. Lana ističe da joj s Šnickom nikada nije dosadno i da ju nasmijava iz minute u minutu. Jednom dok je bila na tonskoj probi za TV emisiju, dok je pjevala i plesala, Šnicka je dotrčala i počela ju povlačiti za traperice i lajati. Svi u studiju su se valjali od smijeha, a Lana je nekako uspjela izvesti probu do kraja. Teško je za povjerovati da tako mazna i nježna Šnicka može napraviti i štetu. Tako je Lani jednom nastradala memorijska kartica od fotoaparata i kuverta s novcima koju je 'gospođica izvukla iz torbe'.
  Autor: A.G. Foto: Društvene mreže