Anđi Marić prije pet godina dijagnosticirana je multipla skleroza, a doktori nisu imali najpozitivnije prognoze za njezino zdravstveno stanje u budućnosti. Međutim, glazbenica nije odustajala od toga da pokuša sama sebi spasiti život te je odbacila sve što su joj doktori govorili i tako se sama upustila u alternativne metode liječenja. Jedan od njezinih način liječenja odnosi se na konzumiranje marihuane za koju Anđa otvoreno kaže kako joj je spasila život. 'Svi oko mene bili su zabrinuti kada sam odbila klasično liječenje. Sjećam se da mi je primarius rekao da mogu biti sretna ako budem uopće mogla išta raditi za nekoliko godina. Da sam ga slušala i išla njegovim načinom, moj tata bi me sada nosio na rukama kada god bih trebala negdje ići, bila bih u apsolutno drugačijem stanju, a sada se zapravo osjećam bolje nego ikada', rekla je 40-godišnjakinja za Story.hr.

Iako bi se mnogi začudili što glazbenica tako otvoreno otkriva kako konzumira supstancu koja je još uvijek ilegalna u Hrvatskoj, ona s tim nema nikakvih problema te ističe da su ju mnoga događanja u zemlji potaknula da se otvori javnosti. 'Živimo u svijetu gdje je luda stvar da, među svim stvarima koje se događaju - poput sinkope - bolestan čovjek mora skrivati kako se liječi. Također, suludo je da nekome tko ima samo jednu želju, a to je biti živ i zdrav, netko uzima za zlo što konzumira marihuanu koja mu još jedina može pomoći da se osjeća bolje', ispričala je otvoreno. Njezina obitelj podržava ju kada je u pitanju ova metoda liječenja jer je upravo ona njezinim roditeljima donijela poboljšanje u život. 'Nemam više 14 godina da me netko gleda kao osobu koja ne zna što radi, tako da ljudi oko mene vjeruju da mi marihuana samo pomaže. Konzumiram ju već godinama, a i moji roditelji su bili bolesni i također su se liječili konopljom koja je za njih učinila nevjerojatne stvari'.
Anđa je naglasila kako se osjeća super, ali njezina obitelj i dalje iskazuje veliku brigu za njezino stanje jer trenutačno ima problema s nogama. 'Jučer sam imala verbalni okršaj s mlađim bratom jer mi ne vjeruje kada kažem da se odlično osjećam, a sve gore hodam. Samo ja mogu znati kako se osjećam, a ono što znam je da osjećam veliki napredak i olakšanje. Mene je ova bolest krenula napadati prvo od glave pa je išla prema nogama, a tako mi je išao i oporavak. Znači, više mi se ne magli, dikcija mi je odlična, koristim ruke normalno, samo su mi noge sad u malo lošijem stanju, ali izgleda da je to zapravo najbolje što mi se sada moglo dogoditi', ispričala je riđokosa glazbenica. Iako ju muče baš noge, ona ne odustaje od hodanja i vježbanja koje ju svaki dan čini sve sretnijom. 'Zaluđena sam hodanjem. Danas sam prehodala 4,43 kilometra i osjećam se jako olakšano i dobro', ponosno je dodala. Autor: A.S. Foto: arhiva Story.hr