I da stoput obiđe sve svjetske luke i gradove, kaže svestrana Anita Dujić, uvijek se rado vraća na rodno Čiovo. Tako i ovo ljeto dio godišnjeg odmora provodi u roditeljskoj kući uz koju je vežu najljepše uspomene.

- Prvo što mi padne na pamet kad mi netko spomene djetinjstvo su duga, topla ljeta, kupanje, veranje po stablima i igranje u borovoj šumi koje, na žalost, više nema. Neopisiv je osjećaj predahnuti od posla i strke, uživati u maminoj kuhinji i moru - ističe zgodna 32-godišnja magistra ekonomije, manekenka i dekoraterka seta koja nam opisuje svoju ljetnu dokolicu.
- I kad sam kod kuće na odmoru, relativno rano ustajem. Slobodno vrijeme prije ručka koristim za plivanje noseći peraje, što je odličan trening. Često plivam nekoliko kilometara, i to na plaži gdje nema puno ljudi. Ostatak dana rezerviran je za ručak, opuštanje s nećacima i dragim ljudima - ističe Anita koja se uvijek može pohvaliti odličnom linijom. Otkrila nam je i tajnu svog izgleda.
- Cijeli život vježbam. Nekad više, nekad manje, no prije nekoliko mjeseci baš sam bila pod jačim režimom i treninga i prehrane. Pod vodstvom trenerice Monike Imerović vježbala sam triput tjedno, a prehrana se temeljila  na proteinima, povrću i voću. Htjela sam u kratkom vremenu dodatno učvrstiti tijelo. Prvi sam put vježbala s osobom trenericom, baš sam se željela disciplinirati. Priznajem, hrana mi je bila problem jer sam velika gurmanica - smije se 32-godišnja Dalmatinka priznavši da je za njezinu sjajnu figuru zaslužna i genetika.
Da joj odmor itekako godi, potvrđuju brojni poslovi koje je odradila prošle godine, od snimanja kampanja za razne brendove do kampanje za svoju liniju nakita Juno Jewelry. Trenutačno je posvećena osmišljavanju kolekcije nakita za jesen i zimu, a nada se i angažmanu na filmskom projektu koji bi se trebao snimati u rujnu na jednom od naših otoka. Opisala je i kako joj život izgleda posljednjih godinu dana.
- Posljednjih mjeseci život mi je zaista u ‘koferu’. Tempo je bio ubitačan, ali to mi nekako paše u ovom razdoblju života. Trudim se živjeti punim plućima i iskoristiti sve prilike koje mi se pružaju. Zagreb mi je baza, nedavno sam kupila i stan, ali me vesele česta putovanja. To mi je valjda ušlo pod kožu još iz doba intenzivnog modelinga. Dubrovnik ima posebno mjesto u mom srcu i stalno me put vodi onamo. Prijatelji me u šali zovu modernim nomadom - kaže  Anita koja punim plućima živi svoje tridesete.
- Svaka godina donosi nešto novo, a na nama je da biramo kako ćemo ih provesti. Dvadesete su mi bile predivne, ostvarila sam sve što sam željela, ne znam što sve nose tridesete, ali uvijek na život gledam pozitivno. Vjerujem da svatko nosi nešto dobro u sebi i jako teško odustajem od ljudi - objašnjava Anita koja se prošle godine razišla s glumcem Ivanom Hercegom. Stoga nam je otkrila svoj trenutačni ljubavni status.
- Iskreno uživam u slobodi! Nekad je stvarno ljepše biti sam i posvećen sebi nego u lošoj i nekvalitetnoj vezi. Veliki sam zaljubljenik u ljubav, vjerujem u nju i znam da će mi se dogoditi ponovno. Kad, ne znam. Ali u tome i jest ljepota, da te ljubav iznenadi kada se najmanje nadaš - ističe Anita Dujić i otkriva kakav bi joj muškarac mogao zaokupiti pažnju.
 - Vjerujem da se na prvu mogu privući različitosti, ali na kraju, za dugoročni opstanak veze presudno je da partneri imaju slične poglede na neke važne životne stvari. Tolerancija je također jako važna. Osim svega toga, možda je čak najvažnije ne izgubiti sebe u kojem god odnosu bili, ljubavnom ili prijateljskom. U dosadašnjem odabiru partnera vodila sam se  isključivo srcem, a tako nekako pristupam svemu u životu. Nemam zadani tip muškarca u kojeg bih se mogla ili trebala zaljubiti. Takve je stvari najbolje prepustiti sudbini i instinktu. A kad me pitate što volim kod muškarca, to su iskrenost, duhovitost, odgovornost i neka unutarnja smirenost - objašnjava. Tvrdi da je najvažnije biti u miru sa samim sobom te da je cijeli život učenje kojem nema kraja. Zbog toga i nema čvrsto definirane planove.
- Ne volim planirati puno unaprijed. Zaljubljena sam u nepredvidivost života i smatram da se u tome krije čar. Zaista se trudim živjeti kao da smo jako kratko tu. Uživam u svakom danu, svakoj dragoj osobi u svom životu - zaključila je.
Anita Dujić: 'Ovo ljeto baš uživam u slobodi'
Story 
Anita Dujić: 'Ovo ljeto baš uživam u slobodi'
Story 
Autor: Antonija Nazor
Foto: StoryPress