Tridesete, koje su mi još za vratom, godine su u kojima sam napravio temelje svoga života, a nadam se da je to građevina koja će ostati netaknuta do konca konaca. Već izvježbanim okom liječnika estetske medicine, sjećam se da sam uočio kako su se nama, tridesetogodišnjacima, pojavile prve bore, izvirile poneke sijede, mišići više nisu bili čelični, obrazi su postupno gubili djetinju oblost, dlačice su se množile, a držali smo se kao da je svijet naš. Kao što i jest jer to su godine kada smo puni snage, ideja i volje da mijenjamo svijet i sebe. Danas, statistički gledano, vidim da mi je najviše pacijenata upravo u tridesetima. To su godine kada se pojave prve uočljive promjene na licu i tijelu pa je najbolje odmah presresti daljnje starenje kože i lica. Medicina nudi velik izbor nekirurških tretmana za lice i tijelo jer je skalpel u toj dobi ipak još koliko zastrašujuć, toliko i suvišan. Primjerice, trudnoća i porođaj, nažalost i usprkos veselju, ostavljaju nemile tragove na ženskom tijelu i licu zbog hormonalnih i tjelesnih promjena. Često se pojača pigmentacija, dlačice bujaju, borice se produbljuju, nazolabijalne bore se produbljuju kao tipični prvi znak starenja i životnog napora, obrazi se isprazne, a podočnjaci prodube. Mršteće bore su sve dublje, kapilare oko nosa jače, a pore šire. Usto, nakon dojenja, grudi se promijene, koža na trbuhu bude mlohava bez obzira na vježbanje, a celulit na bedrima samo nabuja. Za mladu ženu to su godine afirmacije, mnogih planova i želja za uspjehom - dakle, sigurnost u sebe je ključna. Volimo se ugledati na primjere slavnih pa tako pogledajte Angelinu Jolie koja je na kraju svojih tridesetih, a nikad nije bolje izgledala.Štoviše, upravo je u trećem desetljeću života postala ikona ljepote, seksepila i gracilnosti. Angelina izgleda mladoliko i besprijekorno. Čini se da nije radila velike estetske zahvate na licu pa je prirodan i mladolik izgled zasigurno rezultat kombinacije dobrih gena, zdravog života, njege lica i tijela, ali, ne zavaravajte se, zacijelo i pažljivih i dobro odabranih estetskih zahvata. Angelina je imala tretman punjenja nazolabijalnih bora, nezamjetno je punila i gornju usnu (usporedite slike iz mladosti: imala je i tada svoje "trademark" usne, ali gornja je ipak bila tanja). Male doze botoksa, kao i injekcije plazme, a možda i Obagi nu derm kreme pomogli su Angelini da izgleda tako dobro.
Anti - aging tretmani u 30 -im godinama
Story 
Shakira je još jedan primjer seksi žene u 30-ima koja je malim "popravcima" naglasila svoj prirodni seksepil. Mnogi su uvjereni da ona nikada nije imala zahvate na licu, ali promotrite pažljivo njezine slike. Nazolabijalne bore su pune, nosić ipak malo podignut, a borice oko očiju su tanje. Tako pjevačica već sada usporava kazaljke na satu i bude li nastavila, vjerojatno će tako mladoliko i prirodno izgledati sve do pedesetih.
Anti - aging tretmani u 30 -im godinama
Story 
Nudimo vam listu top 5 najpopularnijih estetskih tretmana za tridesete u Poliklinici Milojević: 1. Tretmani botoksom za mršteće bore te one oko očiju - najpoznatiji estetski zahvat u pauzi jer traje samo pet minuta, ne boli, siguran je, a rezultati su dugotrajni i prirodni uz stručnu aplikaciju iskusnog liječnika. 2. Dermalni fileri na bazi hijalurona, kao Restylane, najbolji su prvi korak u pomlađivanju lica u 30-im godinama, a najčešći i najbezbolniji prvi korak je punjenje nazolabijalnih bora, od nosa do usta. 3. Trajna laserska epilacija dlaka - imamo najbolji uređaj za trajno uklanjanje dlaka: Cutera CoolGlide laser koji ima odlične rezultate. Uz relativno bezbolan tretman, 90 posto dlačica trajno nestaje nakon samo tri do pet tretmana. 4. Obagi nu derm medicinske kreme - tretman se radi kod kuće uz precizne upute liječnika, a njime se postižu čuda. Nakon samo nekoliko tjedana pigmentacija posve nestaje, a koža izgleda mlado i dobiva onaj sjaj koji smo imali sa 18 godina. Obagi nema premca u svijetu estetike za brisanje mrlja s lica. 5. Dijamantna mikrodermoabrazija - tretman je u kojem bezbolno uklanjamo vanjski, mrtvi sloj kože. To je najbolji prijatelj žena u 30-ima jer u kombinaciji s njegom lica kvalitetnim kremama, kao što su svjetski poznate SkinCeuticals kreme i serumi, te u kombinaciji s Genesis laserom, sprečavamo daljnje starenje kože i lica. Fotografije: Profimedia