Antonija Blaće jedna je od najpopularnijih domaćih voditeljica, omiljena zbog širokog osmijeha i uvijek dobrog raspoloženja. Iako je tijekom snimanja na televiziji često okružena brojnim vizažistima, popularna Tonka ne libi se u privatno vrijeme pokazati i bez imalo šminke na licu. U intervjuu za Story.hr otkrila nam je kada je otkrila svijet kozmetike, koje savjete primjenjuje još od djetinjstva, koji kozmetički proizvod nikada nije stavila na kožu te još brojne druge zanimljivosti o njezi svoga tijela i uljepšavanju... Kada ste se prvi put počeli šminkati i od kuda ste crpili prva saznanja o njezi i šminkanju? Joooj, negdje u srednjoj školi. Sad kad te slike vidim mislim si pa kako crna Antonija, kako si mogla...? Vjerojatno smo svi prošli tu fazu u životu kad ne kužiš da si mlad i da ti zapravo ništa ne treba. Što se njege tiče, to se naučilo od mame. Koji su najvažniji savjeti koje vam je majka udijelila i držite li ih se (barem nekih) još i danas? Nikad u krevet sa šminkom, to valjda svaka mama kaže. I umivanje hladnom vodom, ali i savjet da završim tuširanje hladnom vodom - do dan danas koristim ga da bi koža bila ljepša i zategnutija. Zapravo se tako tuširam od kad sam bila djevojčica. Možda je to na nekoj psihološkoj razini, ali čini mi se logično to poticanje cirkulacije koje je blagotvorno za kožu. A i bolje se razbudiš ujutro s hladnim tuširanjem. A fora je i da nikad ne pijem hladnu vodu. I to je mamin savjet oduvijek, a evo zadnjih godina se i o tome počelo pisati, da prerashlađena pića nisu baš idealna. Što se šminkanja tiče - stavi crveni ruž i odmah si 'sređena'. Tu je bilo najviše borbe, zapravo sam crveni ruž počela koristiti tek nakon 30-te. Mama je bila u pravu.

Jeste li se već suočili s prvim borama i što poduzimate da ih prevenirate? Jesam, odavno, i nisu to prve, hahaha. Prvo su nastale 'smijalice', ostale mi ne smetaju, ali se volim njegovati u zadnje vrijeme, vjerojatno ne samo njege radi nego i samog opuštanja i vremena za sebe. I zbog snimanja, šminke i reflektora i općenito neurednog života koža jako pati. Moja je baš osjetljiva, morala sam uvesti malo više pažnje iako sam 'ko dečko' - najradije bih jedan šampon za sve i jednu univerzalnu kremu. Na jesen krećem malo i s tretmanima za tijelo, jer naravno, kako je kod mene sve naopako - ja se pripremam za zimu, a ne za plažu (smijeh). Koji su vam omiljeni proizvod za svakodnevnu njegu lica, a koji od make upa?Kakav zapravo tip kože imate? Koža mi je dugo bila suha i dehidrirana, dok se nisam malo intenzivnije počela brinuti o njoj. Neispavanost i neuredan ritam sigurno nisu pomagali. Sad sam se ipak malo zbrojila, moraš ponekad i sebi ugoditi.

Kada imate slobodan dan - šminkate li se ili...? Ne. Furam se na no make up (smijeh). Sviđa mi se što sam pjegava, to mi je glavna šminka ljeti. No, lako je bez make upa ljeti, zimi ipak ide malo teže.  Ali za posebne prigode se ipak volim dotjerati. Imam svoje favorite, Chanelov trio: maskaru Le volume, Rouge coco gloss i puder Les beiges touch foundation. Pokleknete li ikada pod nekim 'lošim navikama' poput frčkanja kose oko prstiju, diranja prištića...? Mislim da ne. Najgora navika mi je da mi je kosa vječno u punđi. I da u životu nisam koristila kremu za ruke! Koliko se često prepuštate rukama stručnjaka i koje tretmane najviše volite? Svaki drugi tjedan sam u Bliss institutu na tretmanima za dušu i kožu. Jednom si priuštim Carita Neomorphose, tretman od više faza koji uključuje ultrazvučno čišćenje lica Skin Refinerom, korekciju bora sa Precisions Pens, masažu galvanskom strujom i Metalic Gloves te L.E.D. svjetlost za predivan zdravi sjaj kože. A drugi put mezoterapiju. Eto, sad sam sve čarolije otkrila. Jeste li ikada obavili neku estetsku korekciju ili neinvanzivni tretman na sebi? Ako ne, jeste li otvoreni za tu opciju i što biste na sebi korigirali? Nemam stvarno ništa protiv, znate kako se kaže - nikad ne reci nikad, pogotovo u današnje vrijeme kada se vrlo diskretno rade korekcije i sve može izgledati jako prirodno. Ali zasad si umišljam da mi niti ne treba. Zasad su mi tretmani dovoljni. (a sad vjerojatno estetski kirurzi koji ovo čitaju misle - moš' mislit kak' ti ne treba, smijeh) Razmišljate li o starenju i što poduzimate da ga prevenirate? Evo sve navedeno gore.

Razgovarala: Nikolina Petan Fotografije: Instagram