Barilla je jedini proizvođač tjestenine s ugovorima o sijanju koji se temelje na ekskluzivnim sortama (kao što su Aureo, Svevo, PGreco, Normanno), čime se želi osigurati da se tijekom kuhanja odraze najbolje odlike (primjerice čvrstoća) te da tjestenina lijepo izgleda (primjerice bojom). Barilla je razvila ekskluzivan sustav predviđanja kvalitete Delphi koji na temelju podataka o uvjetima podneblja nastoji predvidjeti probleme vezane uz sigurnost hrane, proizvoda te spriječiti rizike vezane uz pšenicu durum provođenjem određenih poljoprivrednih praksi te propisa povezanih sa skladištenjem i logistikom pšenice durum. U skladu s takvim ugovorima, 2014. proizvedeno je čak 400.000 tona pšenice durum.

Story 4195
Posebno se pazi i na tehnologiju koju koristi društvo. Tako Barilla ima sedam mlinova za pšenicu durum diljem svijeta, što zadovoljava više od 70% svih naših potreba za pšeničnom krupicom. Sastojak dobiven samo mehaničkim mljevenjem pšenice durum ne sadrži aditive i druge tvari. Neprestanim tehnološkim inovacijama, kao što su digitalni nadzor i linije za posebnu tjesteninu, u svojim tvornicama poboljšavaju proizvodne linije da bi se postigla što bolja kvaliteta proizvoda. Prilikom kuhanja tjestenina Barilla ostaje čvrsta, odnosno ‘al dente’, zbog čega je posebno cijenjena. To je rezultat najbolje kombinacije izabranih sirovina i najsuvremenijih proizvodnih procesa. Smanjenjem udjela masnoće i soli, od 2010. godine poboljšan je prehrambeni profil 360 proizvoda te povećana ponuda cjelovitih žitarica. Barilla je 2016. preradila 150 recepata, uklanjajući palmino ulje iz svih pekarskih proizvoda.
Story 4195
​Dobro za tebe, dobro za planet​
Obiteljska tvrtka Barilla počela se baviti proizvodnjom tjestenine prije više od 140 godina u maloj radionici u središtu Parme. Tijekom četiri generacije profilirala se kao najveći proizvođač hrane u Italiji, uz poštovanje kvalitete, tradicije i vrijednosti. Misao vodilja tvrtke Barilla je: “Dajmo ljudima hranu koju bismo dali svojoj djeci.“ A to možemo učiniti samo na jedan način: Dobro za tebe, dobro za planet. To je naš jedini način poslovanja, usredotočen na dobrobit ljudi, životinja i okoliša. Obveza koja obilježava sve što činimo, od polja do tanjura. DOBRO ZA TEBE znači poticanje zdravog stila života i održive prehrane u skladu s mediteranskom prehranom. DOBRO ZA PLANET znači odgovorno upravljanje emisijama stakleničkih plinova i potrošnjom vode u svim našim postrojenjima.
Story 4195