Jedan od najuspješnijih i najnagrađivanijih hrvatskih redatelja Bobo Jelčić u Hrvatskome narodnom kazalištu postavlja svoju prvu predstavu 'Na kraju tjedna' koja će biti praizvedena u subotu, 21. studenog. Predstava se bavi proturječjima srednje klase današnjega, posttranzicijskoga društva kao impulsima mnogo šire društvene dinamike. Likovi izlaze iz svojih uobičajenih situacija i obrazaca, dok skriveni i potisnuti impulsi izbijaju na površinu - izmjenpa i varijacija ciklusa struktura je ove predstave koja miješanjem fikcije i teatra balansira na rubu imaginarnoga i dokumentarnoga. U predstavi glume Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec. Bobo Jelčić je u dosadašnjem radu kreirao poseban način rada s glumcima koji postaju i suautorima predstave.

Story 1834
Improvizacijama na zadani problem traži se posredna ili neposredna veza s izvođačima, a tako i s publikom koja ih prepoznaje kao ljude iz svoje svakodnevice, sebi bliske i razumljive. To se ne događa bez emocija i humora koji su sastavni dio kazališta Bobe Jelčića. Njegov rad odlikuje fokusiranje na detalje, on dramaturški krupnim planovima gradi totale predstave koja uvijek odražava neki trenutak pojedinca, a time i društva. Vječito zapitan nad čudom svakodnevice i uobičajenim sitnicama, Bobo Jelčić stvara sadržaj s kojim se lako povezati i suosjećati kao s vlastitim, a koji kazališnim činom nenametljive, pritajene poetike transcendira do univerzalnih pitanja i bolnih mjesta na tijelu našega zajedništva.
Story 1834
'Na kraju tjedna' u žarište postavlja srednju klasu kao predstavnika propulzivnih vrijednosti i društveno-gospodarskoga napretka, što rezultira pitanjem povezanosti privatnih i javnih impulsa, odnosno pitanje stabilnosti temelja našega građanskoga društva. Raspadom ideologija na ovim prostorima nastala je velika društvena pomutnja - starih načela više nema, a nova još nisu uspostavljena. Praznina se ispunjava neostvarenim željama i naučenim mehanizmima življenja, ali negdje ispod svega su tjeskoba, bijes i strah. Foto: Mara Bratoš