Neutralna baza s laganim naglaskom u boji na usnama ili kapcima te noktima u nešto avangard­nijim nijansama, spoj je koji najbolje nadopunjava trenutačne stilske trendove koji su okupirani afričkim, safari, etno i egzotičnim motivima. Za sjenčanje kapaka u ovim danima koji postaju sve topliji, najbolja su pjenasto-kremasta sjenila, i to iz dva razloga: beskrajno se lako apliciraju (čak i bolje izgledaju kad se nanose prstima nego aplikatorima), a rok trajanja na kapcima im je gotovo pa neograničen - sve se to vidi iz načina koji na koji je za ovaj editorial našminkana i stilizirana Anja Alač, mlada zvijezda Ruže vjetrova.

Dick Page za Shiseido, koji ove godine slavi 140 godina postojanja (znate li neku kozmetičku kuću koja je starija?) kreirao je jedan od njihovih bestselera - Shimmering Cream Eye Color, pjenasto sjenilo u boji vode, šećerne vune i narančina soka. Kako atmosfera postaje usijanija, sve se više žena odlučuje zamijeniti pudere BB kremama, a posljednji novitet na tom području je krema kuće Estée Lauder, DayWear BB, s prepoznatljivim mirisom krastavca koja se nanosi sama ili ispod pudera, a rađena je pod sloganom: Svaka žena može biti lijepa. Sada je idealno vrijeme i za korištenje krema za samotamnjenje i bronzera, pa je tako Topi­crem lansirao svoju glamuroznu liniju s proizvodima koji njeguju tijelo i lice te daju koži svjetlucajući sjaj, zlaćanu boju i trodimenzionalni učinak, a kompaktni puder sadrži dvije nijanse kako bi se postigao ujednačen i prirodan izgled.
Zlatna i srebrna boja također su neizostavne ljeti, bilo da je riječ o sjenilima u prahu koja se nanose na unutarnje kutove očiju, metaliziranim olovkama za oči ili tekućim tuševima, a kozmetičke kuće nerijetko za ljetnu sezonu izbace i sjajila u boji limunade koja na usnama stvaraju specijalne efekte. L’Occitane je, s druge strane, lansirao srebrni prah u retrobočici s pumpicom prema uzoru na nekadašnje starinske parfeme, čija profinjena tekstura podsjeća na beskrajno meku zvjezdanu prašinu, a zahvaljujući praktičnom aplikatoru, srebrni veo možete nanijeti gdje god poželite, od glave do pete. Napisala Iva Todorić Fotografije Matea Smolčić Styling Renata Grčić Šminka Sanja Agić Frizure Salon Ruža Institut Kérastase, Kristina Breščaković Popis prodavaonica: H&M, Centar Cvjetni; New Look, Avenue mall; Accessoires, Ilica 16; Monsoon, Arena Centar; Accessorize, Ilica 7