Ana Cerovac Jurišević i Daniel Jurišević vjerojatno su jedni od najupamćenijih sudionika prve sezone showa ‘The Voice - Najljepši glas Hrvatske’. Ne samo zato što odlično pjevaju nego i zato što smo nakon završetka HRT-ova glazbenog showa nastavili pratiti njihovu ljubavnu priču. Gledatelje su odmah osvojili zaručnici iz Rijeke koji su neprestano u emisiji pružali podršku jedno drugome i radovali se međusobnim uspjesima. Mediji su ih nastavili pratiti pa su zabilježili i trenutak vjenčanja nakon završetka showa, ali i Aninu bitku s rakom debelog crijeva. Talentiranoj 32-godišnjakinji ta je opaka bolest dijagnosticirana potkraj 2015. godine, no uz suprugovu podršku napokon ju je uspjela pobijediti.

Ana Cerovac Jurišević i Daniel Jurišević - Da, bila je teška bitka, no završila je pozitivno. Ozdravila sam i sada je to, hvala Bogu, iza mene. Kada imaš uza sebe cijelu obitelj i prijatelje, moraš ozdraviti i biti dobro. I hvala im na svim trenucima smijeha. Jednostavno ti daju snagu i energiju da se boriš protiv svega. Daniel mi je bio velika podrška. Bolest nas je pogodila na početku braka i prošli smo taj ružni put tako da sada sve mora biti bolje i ljepše. Nema druge - otkrila je Ana koja je jedva dočekala da se ove godine vrati svojoj drugoj velikoj ljubavi - glazbi. - Kada ozdraviš, kreneš dalje. Jedva sam čekala da počnem opet pjevati i čim sam skupila snage, prionuli smo na snimanje nove pjesme - objasnila je. Par je nedavno objavio singl ‘Boja nara’ koji je odmah osvojio slušatelje. Već je više od deset tjedana prvi na top-listi Radija Rijeke, a na CMC televiziji odnedavno se vrti i videospot. Upravo zbog toga većinu su ljeta i proveli radno.
Ana Cerovac Jurišević i Daniel Jurišević - Jedan mali dio odmarali smo se na godišnjem. Uz svakodnevni posao radili smo na spotu za pjesmu ‘Boja nara’. Ovim singlom krenuli smo u novu priču. Može se reći da je ovo naš novi početak, u glazbenom smislu, naravno, odnosno prvi singl koji smo snimili kao ‘Ana i Daniel’. DNA je bila jedna lijepa priča koja je završila. Na sreću, surađujemo sa savršenim autorskim duom koji čine Ines Prajo i Arijana Kunštek. One nam pišu glazbu i tekst, to je zasad u njihovim rukama i jako smo zadovoljni. Ništa ne bi zvučalo tako dobro da aranžman i produkciju nije radio Ivo Popeskić, s kojim Ines i Arijana surađuju i s kojim njih dvije čine naš najbolji autorsko-aranžerski trio - objasnio je Daniel te dodao da za jesen pripremaju još jedan singl. - Album ćemo sigurno izdati jednog dana. Kada točno, ne znamo. Zasad ćemo snimati pjesmu po pjesmu i jednom ćemo to ujediniti u album - kaže Daniel. Ovo dvoje umjetnika publika može čuti i uživo na gažama, čiji je popis objavljen na njihovim profilima na Facebooku, a na kojima im društvo pravi i gitarist Stefan Šegulja. - Show ‘The Voice’ bio je velika stepenica i velik poticaj za korak dalje. Predstavili smo se brojnoj publici koja je taj show pratila i stekli poznanstva koja su nam pomogla u daljnjem radu. Nadamo se da je naš put dug i da će biti još puno glazbenih koraka u smjeru kojim smo krenuli. Na moje iznenađenje, nedugo nakon showa primio sam poziv s HRT-a za sudjelovanje u emisiji ‘A-strana’ koji sam sa zadovoljstvom prihvatio. I ovim im putem, naravno, zahvaljujem. Bila mi je čast pjevati s nekima od naših velikih pjevača kao što su Pero Galić i Dado Topić te s kolegama iz showa ‘The Voice’. Ana je također došla u jednu emisiju, što me posebno razveselilo - kaže 28-godišnji Riječanin koji je sa suprugom nedavno obilježio drugu godišnjicu braka.
Ana Cerovac Jurišević i Daniel Jurišević - Proslavili smo je na godišnjem odmoru. Dva tjedna boravili smo u planinama u Austriji, a dio i na otoku Krku, te smo za to vrijeme uzeli stanku od svega. Godišnjicu smo obilježili tako što smo proveli dan u predivnom austrijskom gradu Hallstattu. Unajmili smo barku, vozili se po jezeru te uživali u ljepotama gradića - ispričali su nam supružnici Jurišević, koji su zaposleni u Rijeci kao recepcionari. - Daniel u hotelu Bonavia, a ja u Studentskom centru. Budući da radimo u tri smjene, teško je uskladiti posao i pjevanje. No kao što dobro znamo, za ljubav se uvijek nađe vremena. A glazba je dio nas i naše ljubavi - priznala je Ana. Par je još prošle godine najavio proširenje obitelji, a na upit o tome kažu: “Ni od čega nismo odustali. Mislimo da za sve postoji vrijeme pa tako i za još jednog malog pjevača ili pjevačicu”.   Napisala: Nikolina Kunić Foto: Mario Lešić