Najpoznatija po ulozi Kelly Bundy u kultnim 'Bračnim vodama', glumica Christina Applegate odlučila je podvrgnuti se drastičnoj operaciji, a na to ju je potaknula smrt njezine sestrične koja je preminula prije nekoliko godina od raka jajnika. Televizijska zvijezda operirana je prije dva tjedna, a to je učinila kako bi spriječila rak na tim organima. I sama Christina prošla je pakao 2008. godine kada je imala rak dojke i napravila dvostruku masektomiju.

'Moja rođakinja preminula je od raka jajnika 2008. godine. Ja to mogu spriječiti. To je način na koji sam preuzela kontrolu. Rak jajnika jedna je stvar koja više ne postoji kao šansa za mene. Nadajmo se samo da me neće pregaziti autobus', otkrila je glumica stranim medijima. 'Nemam grudi i više ne moram na mamograme, ali trebam ići do kraja života onkologu', dodala je 45-godišnjakinja. Glumica spada među one koji smatraju da kemikalije u hrani uzrokuju rak, zbog čega jede samo organsko voće i povrće te je na vegetarijanskoj dijeti. Osim toga, simpatična plavuša ima rizični gen BRCA1 baš kao i njezina kolegica, Angelina Jolie, čija je majka preminula od raka jajnika u 56. godini.
Otkad je promijenila životne navike 2008., u tome su joj se pridružili suprug Martyn LeNoble i njihova šestogodišnja kći Sadie koji se također hrane organski, a obitelj uzgaja svoje povrće. 'Moja kći praktički je veganka, to je njezin izbor. Znam da si ne mogu svi priuštiti da jedu organsku hranu, ali preporučam da jedete što više povrća. Još jedan veliki čimbenik je stres, koji je jako teško izbjeći, ali pokušajte na sve načine biti smireniji', rekla je Christine. Autor: A.S. Foto: Getty