Ana Rucner pridružila se mnogim poznatim glazbenicima poput Anne Netrebko, Jose Carrerasa, Dmitrija Hvorostovskya, Gorana Bregovića koji su imali prilike nastupati u čuvenoj dvorani Victoria Hall u Ženevi. Victoria Hall je sagrađena između 1891. i 1984.  i od tada plijeni svojom posebnošću i veličanstvenom akustikom. Svoj status je potvrdila pozicioniravši se na čertvrto mjesto najvažnijih znamenitosti u Ženevi po Trip Advisoru. Ana Rucner, je 13. studenoga ugostila Rucner Kvartet s kojima je u prvom dijelu koncerta izvela klasični repertoar preferirajući hrvatske skladalje poput Matza i Uhlika te Albinonija, Piazzole i drugih. Posebno iznenađenje je bilo kada je na pozornicu izišao virtuoz Peter Soave na harmonici s kojim su svi zajedno izveli Libertango Astora Piazzolle.

U Drugom djelu, Ana je ugostila Bernardu Bruno, pobjednicu Šibenskog festivala šansona koja je otpjevala skladbu Please come, s kojom se natječe na Švicarskom izboru za Eurosong. Ana je drugi dio nastavila u svom klasičnom rock izdanju. Ana, električno violončelo, svjetski popularne skladbe i ogroman video ekran na kojem su se izmjenjivale scene hrvatskih ljepota, kulture i tradicije bilo je nesvakidašnje iskustvo za posjetitelje. Posebno je iznenadila kada je najavila Odu radosti koja je dobila 13 svjetskih nagrada i odšetala u publiku uz izjavu: "Ovaj video i skladba je toliko poseban trenutak da ga želim doživjeti iz vaše perspektive. Opustite se i uživajte u četiri minute najljepših kadrova Hrvatske".
Koncert su posjetili Arthur Grigoryan, veleposlanik Republike Armenije koji je poseno uživao u Plesu sa sabljama Armenijskog autora, Alexandre Komarov, Konzul stalne misije Rusije pri UN-u, Ding Tianyi iz misije Kine pri UN-u, Mr. sc. Aleksandar Heina, NJ.E. hrvatski veleposlanik u Švicarskoj, g. Ivica Jelinek i mnogi drugi koji su uživali u koncertu. Nakon koncerta Ana je više od dva sata potpisivala kartice oduševljenim posjetiteljima. Napokon kada je sve završilo, Ana Rucner, puna dojmova, je izjavila: "Večeras sam ostvarila svoj san svirajući u jednoj od najprestižnijih dvorana na svijetu. Godinama sam se pripremala za ovaj trenutak. Promocija Hrvatskih ljepota i kulture je postalo dio mene i time se ponosim." Fotografije: AlexStudio.ch