Četiri najvažnija ‘zakona’ pripreme kože lica za zimske mjesece

Nadolazeći zimski mjeseci pravi su izazov za njegu vaše kože, a hladnoća ili pak vrući, grijanjem isušeni zrak mogu prouzrokovati dosta problema i nepoželjnih promjena na površini lica

Kako biste se što bolje pripremili i odgovorili na neugodne uzročnike zimskog isušivanja kože, kozmetičari i vizažisti Arimed Učilišta savjetuju što je najvažnije u pripremi kože te o pravilnom nanošenju makeupa.

1. HIDRATACIJA
Vjetar i hladan zrak kožu dodatno isušuju, stoga je potrebno posebnu pozornost posvetiti upravo hidrataciji i zaštiti kože lica. U toj borbi vam mogu pomoći razne kreme, serumi i ulja koji zadržavaju vlagu, no potrebno je i piti puno vode te hraniti se namirnicama bogatim vitaminom C i mineralima (poput sezonskog voća i orašastih plodova). Kombinacijom svega navedenog koža postaje otpornija na negativne vanjske utjecaje, zadržava prirodni sjaj i zaštićena je od isušivanja i perutanja.

2. ČIŠĆENJE LICA
Zimi oprezno birajte proizvode s kojima čistite lice jer bi neki od onih na koje ste navikli mogli isušivati lice i skidati sloj prirodnih ulja koje svako lice posjeduje. Zato odaberite proizvod čija pH vrijednost ne prelazi preporučenu vrijednost 6!

3. PILING
Piling s kože skida mrtve stanice i vraća joj svježi, mladenački izgled, čini ju zategnutijom i puno mekšom na dodir, a preporučuje se da ga napravite jednom do dva put tjedno. Osim na licu, piling možete napraviti i na usnama te na cijelom tijelu. Osim mehaničkog pilinga možete se odlučiti i za piling AHA kiselinama koje nježno skidaju mrtve stanice kože i čine ju sjajnom a koje se preporučuju isključivo tijekom zimskih mjeseci.

4. MAKE UP SA ZAŠTITNIM FAKTOROM
Žene često zaboravljaju da negativno sunčevo zračenje utječe na kožu i u zimskim mjesecima, stoga ne preskačite podloge sa zaštitnim faktorom ni tijekom hladnih mjeseci. Također za toniranje lica preporučuju se BB kremu ili hidratantni tekući puder koji će održati razinu vlage u koži a istodobno prekriti sitne nedostatke. Usne svakako prije nanošenja ruža tretirajte hidratantnim balzamom.

N. P.
Fotografija Profimedia

Preporučujemo