Danijela Martinović, simpatična splitska pjevačica za koju bismo svi rekli da je jedna od najvećih slatkica domaće estrade, najavila je novi singl pod nazivom 'Telefon' i otkrila izdanje u kakvom je rijetkom viđamo. Za imidž 'famme fatale' i novi zvuk, 'kriva' je, među inim, Danijelina kolegica i dugogodišnja prijateljica – Severina! Ona je uvelike doprinijela tome da pjesma 'Telefon', autora Dragana Brajovića Braje, dođe do Danijele, ali i tome da videospot prikaže Danijelu u posve drugačijem izdanju do sada. Ekranizaciju spota potpisuje Dario Radusin, a publika će ga premijerno moći pogledati u srijedu, 4. listopada, točno u podne na Danijelinoj Facebook stranici. Popularna splitska pjevačica ovim singlom najavljuje svoj novi album, ali i veliki zaokret u karijeri. A nas je zanimalo zbog čega se odlučila na ovu transformaciju te koji su njezini mali 'tajni' rituali njege, zahvaljujući kojima 46-godišnja pjevačica izgleda fantastično i tako mladoliko.

Tko je zaslužan za vašu seksi transformaciju i kako to da ste se odlučili na ovaj zaokret? U jednoj ugodnoj ženskoj kavi Severina mi je rekla kako ona vidi novu Danijelu, onu koja je dugo bila negdje skrivena pa smo se odlučile pokazati je.Moram reći da mi ova promjena jako godi. Dugi niz godina ste plavuša - stoga iz prve ruke znate zabavljaju li se plavuše doista bolje od drugih? Ja sam rođena plavuša a sve ostale faze bile su stilsko igranje ali ja sam se jako dobro zabavljala uvijek. Kada ste se prvi put počeli šminkati? Tko vam je dao prve savjete oko šminke i njege lica i tijela? Poznata sam po tome da imam šminke kao i profesionalni make up artisti. Zaista obožavam kozmetiku. Svim tajnama profesiolanog make upa naučila me Višnja Trusić ili kako sam je od milja zvala teta Višnja. Kada sam došla u 'Magazin' upravo je ona bila ta koja je osmislila moj image, ošišala kosu na kratko i napravila velnice. To je bio pravi šok. Teta Višnja je tada bila jedina osoba u Hrvatskoj 'sve u jednom'; i frizer i šminker i onaj tko osmišljava kompletan look. Nakon jednog snimanja vratila sam se kući s punim neseserom kozmetike koju mi je teta Višnja poklonila i od uzbuđenja nisam spavala danima ali zbog nje sam se zaljubila u šminkanje. Kako je vaša mama reagirala na činjenicu da ste se rano počeli šminkati? Kako sam jako rano počela pjevati mama mi je dozvoljavala da se šminkam ali po fazama. Prvo malo maskare, pa sam dodala malo sjajila na usnice, zatim sam polako uvela i puder a onda sam se navukla na umjetne trepavice. Koji biste savjete o njezi i šminkanju, koji ste naučili tijekom ovih godina, podijelili s našim čitateljicama? Postoji samo jedno zlatno pravilo a to je nikada ali baš nikada u životu ne idete s make upom na spavanje. Temeljito čišćenje lica najvažnija je stvar a nakon toga pronaći odgovarajuću njegu za tip kože koji imate. Tu sam uvijek vjerna stručnom mišljenju i nikada kreme nisam birala sama. Jednom mjesečno napravite kvalitetno čišćenje lica a ako nemate vremena za dobru masažu lica jako dobar savjet jest onaj naših baka da se malo sami štipkate po licu - tako poboljšavate cirkulaciju i tonus kože. Svakako bi trebalo paziti da nanosite kremu s visokim zaštitnim faktorom u ljetnom periodu.
Bez kojih proizvoda ne možete svaki dan - jeste li skloni testiranju i isprobavanju proizvoda ili ste dugo vjerni nekom brendu? Priznajem da sam tijekom godina isprobala jako mnogo brendova a onda mi je u ruke došao Sisley i tu sam stavila točku na i. Sisley ima aposulno sve što mi je potrebno. Ono što bi baš svaka žena trebala imati jest Ecological Compound - ekološka emulzija koja je i prva Sisleyeva krema izašla i ostala nepromijenjena od 1976. godine te krema Raparatrice – tzv. doktor u kući. Nova krema za oko očiju l’integral anti-age je naprosto čudotvorna. Šminkate li se i u slobodno vrijeme? Ima dana kada odlučim ostati kod kuće i odmoriti lice od teške scenske šminke ali u pravilu volim biti našminkana i kad sam kod kuće. Pri tome mislim na malo pudera, maskaru, rumenilo i malo sjaja na usnicama. Pokleknete li ikada nekim 'lošim navikama' poput frčkanja kose oko prstiju, diranja prištića...? Dugo sam imala običaj, kad sam zamišljena ili ozbiljna, da vrtim pramen kose ali su me poslali na odvikavanje. (smijeh) Koliko se često prepuštate rukama stručnjaka i koje tretmane najviše volite? Imam divnu ekipu s kojom surađujem godinama. Volim timski rad. O mojoj kosi, koja je jako svojeglava i zahtjevna, brine se Nikolina u zagrebačkom salonu 'Nicole Nicole', šminka me Kristina Hošnjak, na mnogo divnih tretmana idem kod Žane Barjaktarević u salon 'Lora derm' a o mojoj koži koja je vrlo osjetljiva godinama se bavi moja prijateljica i jedna od najboljih dermatologa dr.Jelena Jakić. Jeste li ikada napravili neku estetsku korekciju? Ako ne, biste li pristali na tako nešto te što biste željeli korigirati na svom licu? Da ste me ovo pitanje pitali prije desetak godina sigurno bi popis bio podugačak ali sada ću vam reći da sam zaista zadovoljna svojim izgledom. Uvijek možemo naći neku novu boricu, ali ja se njima radujem, one znače da sam živa, da sam žena i da uživam u svim fazama svoje ženstvenosti. Obožavam neinvazivne tretmane poput lasera, kisika, mikrodermoabrazije, a u zadnje vrijeme oduševljena sam tretmanom mezonitima. Razgovarala Nikolina Petan Fotografije Srećko Rundić