Najuspješniji srpski tenisač izostaje s teniskih terena još od Wimbledona, a razlog stanke je oporavak od ozljede lakta. Kako se tenisač u igru vraća tek u siječnju, ima mnogo slobodnog vremena. Ipak, on ne odmara ne radeći ništa - svoje bolovanje odlučio je iskoristiti na obiteljske dužnosti i pomagati supruzi Jeleni oko najmlađih članova obitelji Đoković.

Novak i Jelena prije dva tjedna dobili su prinovu u obitelji, malu Taru. Poznati tenisač ne skriva svoj ponos i rado pomaže supruzi u ovom periodu koje iziskuje najviše brige oko novorođenčeta. 'Nedostaje mi natjecanje, ali ne do te mjere da ne znam što ću drugo raditi. Trenutno mi se događa mnogo lijepih stvari, a najljepša je naravno što smo Jelena i ja prije dva tjedna dobili kćer, tako da sam najviše okupiran porodicom', otkrio je Novak srpskom portalu Hello!.
Iako briga o dvoje djece iziskuje puno više vremena i truda nego ona oko jednog mališana, 30-godišnjak kaže kako su djeca najveći razlog njegove sreće. 'Sada kada je Tara mala, ja sam u stvari najveća podrška Jeleni koja je najviše okupirana tim obavezama. Drugačije je. Stefan ima skoro tri godine pa sada moramo balansirati sve, svi ljudi koji su roditelji barem dvoje djece znaju. Treniram, aktivan sam sa svojim roditeljskim dužnostima, sretan sam i ispunjen u životu', dodao je.
Kako vrijeme uglavnom provodi među djecom i sam se prisjetio svojih dječjih dana i prvih koraka u sportu koji mu je promijenio život, a u svemu je veliki dio zasluga pridao i Jeleni - 'Sjećam se trenutaka kada sam rastao s reketom i prvog trenutka kada sam uzeo reket u ruke. Bio sam dijelom tenisačkog kampa na Kopaoniku pa se onda u mom životu pojavila Jelena Genčić. Ona je donijela čitavo znanje i neku osnovu moje tenisačke karijere koju i danas nosim sa sobom'. Autor: A.S. Foto: arhiva Story.hr