Kada je riječ o hrani, ukusi se razlikuju od osobe do osobe. Sigurni smo kako svatko od nas ima neko jelo koje ga nikada nije privlačilo ili je probao ludo jelo koje niti jedno drugo neće nadmašiti svojom neobičnošću. Domaće zvijezde otkrile su kakve su one kada je u pitanju izbor jela - što nikako ne vole, koje je najluđe jelo koje su ikada probali te što ih je kao male zadržavalo za stolom satima.

'Ne volim mlijeko od malena. Nikako ne volim jesti ništa gdje se osjeti okus mlijeka, poput Čokolina. Čak ni kavu s mlijekom ne pijem, užasan mi je taj okus, otkrila nam je Petra Kurtela. Glumica i odnedavno majka malenog dječaka, dodala je kako kao mala nije voljela jesti ništa osim slatkiša. Sada kada je starija, u svoju prehranu unosi sve više zdrave hrane, ali i dalje ne može odoljeti porivima za slatkim. No, nekad izbirljiva Petra odvažila se probati i jedno neobično jelo - 'Najčudnije jelo koje sam ikad pojela su bili puževi koje sam jela u Parizu, mislim da nisam ništa luđe od toga nikada probala'. Kada bi mogla jesti samo jedno jelo cijeli život, Petra je bez razmišljanja rekla kako je to tostirani sendvič.
Za razliku od kolegice, Mirna Medaković Stepinac ne može zamisliti dan bez mlijeka. 'Poludjela bih da svaki dan moram jesti isto jelo, ali bih potpisala da svaki dan nakon doručka popijem šalicu kakaa. Obožavam mlijeko', ispričala nam je simpatična glumica. Iako preferira raznoliku prehranu, neke stvari ipak neće nikada naći mjesto na njezinu jelovniku - 'Ne volim varivo od mahuna i to je jedino jelo koje su mi roditelji dozvolili da ne jedem dok sam bila mala. Kad su oni ručali mahune, za mene se spremalo neko drugo jelo. Varivo od mahuna ne jedem ni danas'. Ova 32-godišnjakinja već godinama uživa u jednom otkačenom desertu po vlastitoj recepturi, a to je kruh namazan maslacem i čokoladnim namazom. 'Od te kombinacije ne odustajem, na zgražanje mog supruga', dodala je.
Bivša Feminemka, Ivana Marić, za sebe voli reći da je svežder, a jedina stvar koju izbjegava jesti su fileki. Iako sada uživa u svemu, nije oduvijek bilo tako. 'Sada volim što raznovrsnije jesti, ali kao djetetu mnoga jela su mi bila noćna mora jer sam jako slabo jela, kao moja Vita danas. Ne daj Bože neki kelj ili sarmu u tom periodu, užas', otkrila nam je pjevačica. Iako nije izbirljiva kao Petra, postoji hrana koju se Ivana nikada ne bi odvažila pojesti, a to su egzotične delicije poput prženih žohara, crva, zmija i sl. Ipak, jedno neobično jelo ju je zaintrigiralo dovoljno da ga odluči kušati. 'Najluđe jelo koje sam probala bila su morska jaja i to u ovom slučaju, pokvarena. To je bila velika greška i traumatično sjećanje koje odmah probudi onaj sumporasti okus  u ustima', opisala je svoje iskustvo. Međutim, ono joj nije uspjelo zgaditi jedno jelo koje bi mogla jesti cijeli život, a to su upravo jaja, ali ne morska nego ona kokošja. Autor: A.S. Foto: arhiva Story.hr