Sunce koje se prošli tjedan nadvilo nad Zagrebom bilo je kao stvoreno za druženja na otvorenom. Priliku za takve trenutke opuštanja rijetko propuštaju Tena Nemet Brankov i njezin dečko Roko Sikavica, koji tada šetaju psa Luna. Nakon što je završila snimanje treće sezone serije ‘Počivali u miru’, glumica Gradskog dramskog kazališta Gavella dan je provela sa studentom pete godine glume na Akademiji dramske umjetnosti, s kojim je u vezi više od dvije godine. Tenina i Rokova ljubavna veza počela je, kažu, iz prijateljstva. 'Zapravo ne znamo kad smo prohodali. Mislim da smo u vezi nekih dvije i pol godine. Imam osjećaj da smo oduvijek zajedno', govori 23-godišnja zagrebačka glumica. U to se uključuje Splićanin Roko koji kaže da se prije upisa Akademije nisu poznavali, iako je on neko vrijeme živio u Zagrebu i studirao na drugom fakultetu.

'Tena i ja bili smo iste godine na prijemnom ispitu, no ja sam upisao tek godinu poslije. Upoznali smo se dok smo surađivali na diplomskom ispitu na Akademiji. Nakon toga uslijedili su učestali izlasci i druženja iz kojih se izrodila ljubav', kaže 23-godišnji Roko kojeg je publika imala priliku upoznati prije nekoliko godina u dramskoj seriji ‘Ruža vjetrova’. Ako ih pitate tko je učinio prvi korak, oboje pokazuju na onoga drugog. 'Dobro, ja sam prišla prva', potvrđuje Tena, a na koji način htjeli su zadržati za sebe, premda priznaju da je među njima oduvijek postojala posebna energija.
'Kako Roko obožava slaviti rođendane i obično to bude tematski tulum, te godine kad smo prohodali odlučio je da sve bude u znaku serije ‘Poroci Miamija’. Sjećam se da smo zajedno otišli njemu kupiti košulju i već se tad osjetilo da se među nama nešto ‘kuha’. Zbog snimanja nisam stigla na slavlje, ali ubrzo nakon toga završili smo zajedno', objašnjava Tena koja neko vrijeme živi s Rokom na istoj adresi. 'Živjeli smo blizu jedno drugome i najčešće bismo bili u jednom od stanova. Shvatili smo da to nema smisla pa smo počeli živjeti zajedno', kaže glumac i dodaje kako su i kućanski poslovi podijeljeni prema preferencijama.
'Ne volim vješati rublje, a Tena ne voli prati posuđe. Često nas nema kod kuće pa stan ponekad sliči na Hiroshimu. Tad se ne gleda tko što čisti, važno da počistimo', kaže Roko. 'Ne volim kuhati, ali obožavam peći kolače', otkrila je Tena te priznala da je Roko zna iznenaditi finim specijalitetima, no zbog obaveza takve su situacije rijetke. 'Često ručamo odvojeno, a ako smo kod kuće i pritom lijeni, spašava nas draga prijateljica, glumica Ivana Roščić, koja nam udijeli ručak. Zauzvrat joj čuvamo dijete', dodaje.
Simpatičnom paru ni brak nije tabu pa je prošlogodišnji Rokov rođendan proslavljen u svatovskom ozračju zbog Tenina propusta koji ih je stajao dugih objašnjavanja. 'Jednom sam u šali na društvenim mrežama promijenila prezime, odnosno uz svoja dva dodala Rokovo. Tek kada sam to napravila, shvatila sam da se imena i prezimena ne mogu mijenjati sljedećih 60 dana. I tad je počeo cirkus. Mobitel nije prestajao zvoniti, od prijatelja i rodbine do Rokovih roditelja koji su bili u šoku jer im nismo javili za vjenčanje. Čak su počele kružiti glasine da sam trudna. Bližio se Rokov rođendan pa smo za temu odabrali hrvatske svatove. Sve je bilo stvarno, od podvezice, buketa, barjaka...', smijući se prisjeća se glumica. 'Papir nam apsolutno ništa ne znači, tako da zasad ne razmišljamo o pravom vjenčanju', kaže Tena.
I dok je Roko nakon uloga u filmovima ‘Ne gledaj mi u pjat’, ‘More’, ‘Tlo pod nogama’ i ‘Nas dva’ posvećen diplomskoj predstavi, njegova je Tena, osim priprema za novu predstavu, zauzeta igranjem u komadu ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ redatelja Paola Magellija. 'Jako sam sretna što sam kao mlada glumica odabrana za ovu predstavu. Paolo je prije svega divan čovjek i izvrstan redatelj od kojega se mnogo može naučiti', ističe glumica koja je zbog predstave cijelo ljeto bila zatvorena u Gavelli kako bi za potrebe predstave naučila svirati saksofon. Zbog Teninih proba par se nije stigao pretjerano odmarati tijekom ljeta, no ne žale jer se trud uistinu isplatio. Kada se zažele mora i mediteranskog zraka, uvijek mogu otići u Split kod obitelji Sikavica.
Napisala: Klara Modrić Fotografije: Dražen Kokorić, Privatni album