Obje kave su „single origin“ 100% čiste arabice, a kako kaže Josip, jednostavne su za pripremiti na različite načine i to u džezvi, french pressu, kafetijeri ili pak filter aparatu. Naime, mljevenjem ovih kava postignut je idealan omjer sitnih i krupnih čestica koji omogućavaju pripremu Franck Guatemale i Costa Rice na više različitih načina. Tijekom degustacija Josip je kavu pripremao na dva načina – putem hladne ekstrakcije u tzv. „cold brew“ vrču te na tradicionalniji način – u đezvi. „Cold brew“ je specifičan jer zahtijeva malo više vremena za pripremu - u prosjeku i oko 8 sati. Bez obzira na način pripreme, u kavu po želji dodate šećer, mlijeko, a neki kavoljupci vole dodavati med ili pak cimet. No, kako savjetuje, probajte je prvo bez ikakvih dodataka kako biste osjetili svo bogatstvo arome čiste svježe pripremljene kave. Posjetitelji degustacija zaključili su kako obje vrste kave odlikuje puna i aromatiča nota, te da Guatemala asocira na kakaovac i crnu čokoladu, a u Costa Rici iako je okus čokoladni, ipak prevladava karamela. Sutra su na rasporedu u sklopu ATP Umag četiri vrste pripreme kave, a prezentirat će se Franck 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade, koja je od lansiranja stekla veliki broj ljubitelja. Uvjerite se sami od 19.30 sati u Franck Caffe Loungeu.