Biosil tvrtka nosi visoku reputaciju u svjetskim okvirima, koju je stekla visoko kvalitetnim organskim proizvodima, kao rezultat naučno istraživačkog rada, patentiranim tehnologijama, know how. Osnivač tvrtke, Nataša Milanović, 2012. imenovana je za ambasadora ženskog preduzetništva na nacionalnom nivou kao član Evropske mreže ambasadorica ženskog preduzetništva. Već sljedeće godine je izabrana i za Mentora ženskog preduzetništva na nacionalnom nivou na Evropskom projektu Mentori ženskog preduzetništva, gdje je pomagala Start-up tvrtkama da razviju njihovo poslovanje. Pored ova dva prestižna priznanja ona je također dobitnica više nagrada na nacionalnom i internacionalnom nivou za razvoj poduzetništva i inovacija.

Osvajanje zlatne medalje u Bruxellesu za najbolju tehnološku inovaciju ’’Iskorišćavanje otpada iz prehrambene proizvodnje.’’ 1991. godine, iniciralo je da Biosil tvrtka sve svoje resurse stavi u funkciju snažnog mehanizma intelektualne svojine koji reperezentira tvrtku na najvišem nivou. Stalne inovacije u poslovanju, patenti, poslovne tajne, tradicionalno znanje su osnovni postulati poslovanja tvrtke Biosil.

Posebnu pažnju tvrtka Biosil posvećuje marketingu, ali u tom smislu ima poseban pristup. Razvijajući nove inovativne tehnologije u organskoj proizvodnji i preradi voća i povrća, poslovna politika je usmjerena prema sajmovima, izložbama međunarodnog karaktera radi sagledavanja svoje pozicije na svjetskom tržištu. I uz dobivanje mnogih međunarodnih priznanja i počasti, tvrtka i dalje radi na stalnom usavršavanju i forsiranju intelektualnog kapitala tvrtke a u cilju njene ekspanzije i nesebične profesionalne pomoći drugim ženama, mladim inovatorima da započnu biznis u sektoru organske poljoprivrede.