FATALNE I OBRIJANIH GLAVA Ljepotice kojima se divimo zbog hrabrosti

A možda i vas inspiriraju na taj hrabri potez!

Imati obrijanu glavu više ne označava samo stil šišanja, to je postao stav! Baš kao što je model Jourdana Phillips jednom izjavila u backstageu na Victoria’s Secret reviji u Parizu: “Više se ne osjećaju prisiljenom pridržavati se društvenih standarda o ljepoti, nego sam slobodna raditi što hoću”, i to je osjećaj koji dijele mnoge žene s ovakvom frizurom, neodređenom spolom!
Slično njoj, kada su internetski trolovi kritizirali glumicu Jada Pinkett Smith jer je kćeri Willow dopustila 2012. godine da obrije glavu, ona je uzvratila na Facebooku: „Willow je željela skratiti svoju kosu, a njezina ljepota, njezina vrijednost, njena osobnost se ne mjere dužinom kose!”
Stoga vam doosimo pogled nekih od najupečatljivijih obrijanih frizura i značenje iza svakog izgleda.

Zvijezde mladolika lica - ali ruke ipak odaju njihove godine!

Kristen Stewart
Glumica se ošišala zbog nove uloge u filmu “Underwater” u kojem glumi inženjerku strojarstva koja radi na naftnoj platformi na dnu oceana. Kako većinu vremena nosi kacigu na glavi, tako je ovu frizuru prihvatila kao najpraktičniju od svih. I fantastično joj stoji!

 

Amandla Stenberg
Jedna od ponajboljih holivudskih mladih glumica ošišala se, također, za potrebe filma “Where Hands Touch”, u kojem se radi o priči o odrastanju djece u nacističkoj Njemačkoj. “Obrijala sam glavu za ulogu, no osjećam se fantastično s ovom frizurom. Osjećam se tako aerodinamičnom sada”, otkrila je na Instagramu.

 

Jessie J
Pjevačica je obrijala glavu 2013. godine u humanitarne svrhe i time skupila pola milijuna funti za Comic Relief.

 

Lupita Nyong’o
Lupita je svoju glavu obrijala još dok je bila 19-godišnjakinja i do danas je zadržala taj stil. “Danima sam razmišljal ao toj frizuri, a jednom kada sam se obrijala bio je to jako oslobađajući osjećaj!”, otkrila je medijima.

 

Natalie Portman
Prekrasna glumica obrijala je glavu za potrebe filma “V For Vendetta” 2005. godine.

 

Napisala: N. Petan

Fotografije: Getty Images

Preporučujemo