Uz njega je u gledalištu sjedila prelijepa brineta blistava osmijeha. Nakon predstave zajedno su otišli i na svečani domjenak, gdje su njihovi zaljubljeni pogledi zapeli za oko Storyjevu fotografu. Bliskost i veselje kojim su zračili nisu mogli značiti ništa drugo nego da je naš proslavljeni glumac ponovno zaljubljen. Kada smo ga upitali je li riječ o njegovoj djevojci, Filip je to bez puno okolišanja potvrdio rekavši: “Riječ je o nekom apsolutno posebnom tko je ušao u moj život i promijenio ga iz temelja.” Naravno da smo poželjeli doznati sve o djevojci koja je usrećila Filipa, na što je ipak, kao i uvijek dosad, odlučio ostati samozatajan te nam samo rekao: “Zove se Nika, upoznali smo se na vrlo specifičan način, kako kažu, kad se najmanje nadaš. Naš prvi susret htio bih zadržati kao našu slatku tajnu.”
Doznali smo da Nikina i Filipova veza ne traje dugo, ali vrlo je intenzivna. Par zajedno provodi mnogo vremena i oboje imaju osjećaj kao da su oduvijek zajedno.
- To je ona vrsta susreta kada sve vrlo brzo sjedne na svoje mjesto pa imaš osjećaj da je to netko koga poznaješ odavno - otkrio nam je Filip. A iz krugova bliskih glumcu koji se proslavio brojnim kazališnim i televizijskim ulogama, a najšira ga publika obožava gledati kao šarmantnog zavodnika u omiljenim serijama, doznajemo da ga je lijepa Nika osvojila posebnošću, jednostavnošću, normalnošću, pameću, ljepotom i toplinom te da je ona upravo onakva osoba kakvu je želio pokraj sebe. Štoviše, kako sam kaže, osjeća se privilegirano što i ona želi biti uz njega.
Filip Jurčić odao čime ga je Nika osvojila
Story 
Najsretniji je, kažu prijatelji bliski paru, kad provode vrijeme zajedno i potpuno mu je nebitno je li to na putu, pred televiziorom, u Dubrovniku, na jahti ili splavi. Važno im je samo da su skupa. Prijatelji novog para dodaju i da se Filip u vezi s Nikom osjeća opušteno, da ga veseli što je potpuno slobodan biti onakav kakav jest te da ona na to gleda sa smiješkom i iskricom u oku.
Talentiranog i atraktivnoga glumca publika, osobito ženska, zavoljela je nakon uloge u televizijskoj seriji ‘Ljubav u zaleđu’. Slijedili su i kazališni uspjesi, posebno s predstavom ‘Kako misliš mene nema’ Teatra Exit, zatim odlična uloga negativca Dinka u ‘Larinu izboru’, potom serije ‘Tajne’ i ‘Prava žena’. No popularnost mu je nerijetko predstavljala teret kad je riječ o privatnom životu, pogotovo u ljubavnim vezama. S vremenom se naučio nositi s teretom slave, a danas je i fokus javnosti manje usmjeren na njega pa je dosad uspio neometano i opušteno uživati u čarima ljubavi. Filip je, doznajemo, sretan što su on i Nika imali dovoljno intime da se njihova veza razvije na najbolji mogući način. Naravno da je jako važno da i druga strana u paru prihvaća sve što slava donosi, a Nika, kažu upućeni, sve doživljava normalno, mirno i staloženo, pa tako i ovo. Zasad se uspijevaju držati izvan dometa objektiva, a kada i odu na javno događanje, poput nedavne premijere ‘Glembajevih’, Nika bliceve i medijski interes za Filipa doživljava kao dio njega i njegova posla.
Prvi dio ljeta Filipu Juričiću bio je radni jer je igrao u predstavama na Ljetnim noćima Teatra Exit, a zatim na Dubrovačkim ljetnim igrama u ‘Othellu’, za kojeg kažu da je ove godine bio bolji nego prošle.
- Ovim putem bih čestitao svim kolegama iz predstave na sjajno obavljenom poslu. Sada se odmaram, malo smo na moru, malo u Zagrebu, kupamo se, sunčamo, klopamo, spavamo, uživamo i sve je upravo onako kako treba biti - kaže Filip kojemu je idealan odmor onaj koji traje dovoljno dugo da mu stigne dosaditi pa se zaželi posla.
- Možda mala jedrilica koju vozim od otočića do otočića, s Nikom, djecom… To zvuči idealno - iskren je Filip. Početkom jeseni vratit će se na posao u matično kazalište Komedija, gdje je u posljednje tri godine, koliko je član ansambla, glumio u predstavama ‘Svoga tela gospodar’, ‘Opasne veze’, ‘Ukroćena goropadnica’, ‘Dobra duša iz Sečuana’, ‘Mala kavana’ i ‘Bljesak zlatnog zuba’. Tamo ga, uz stare predstave, čeka rad na dvije nove - ‘Revizor’ u režiji Dražena Ferenčine i ‘Faraon iz Ilice je mrtav’ u režiji Krešimira Dolenčića po romanu Milane Vuković Runjić. Bit će ove sezone za Filipa dobrih uloga i izvan kazališta te sinkronizacija crtića, što osobito voli, ali sigurni smo da će, unatoč svim obavezama, naći dovoljno vremena za novu ljubav.
Filip Jurčić odao čime ga je Nika osvojila
Story 
Razgovarala: Zrinka Ferina
Foto: Robert Gašpert