Radimo i sve ide po planu. Kolege su me lijepo prihvatili, podržavaju me i brinu se o meni. Divno mi je raditi s Ninom Violić, Franjom Kuharom, Almom Pricom... ima nas puno i odlično je raditi s kvalitetnim i lijepim ansamblom. Redatelj Ivica Buljan je zanimljiv i obrazovan čovjek koji ima malo drukčiji pristup i daje puno slobode, što je izvrsno za glumca, samo to treba znati iskoristiti - govori mladi glumac Filip Vidović kojemu je povjerena glavna uloga u predstavi ‘Ciganin, ali najljepši’ koja će se u zagrebačkom HNK premijerno prikazati 30. prosinca.

Glumac je prije dvije godine diplomirao na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a na pitanje osjeća li teret jer se cijela predstava gradi oko njegova lika Sandija, odgovara: - U neku ruku osjećam, i to je normalno, ali ne pridajem tome veću pozornost. Svaki dan razvijamo predstavu i samim time teret je sve manji. Već sam jednom utjelovio glavnu ulogu u Komedijinoj predstavi ‘Talijanski slamnati šešir’, gdje sam bio sam u alternaciji s Janom Kerekešom. To je bilo zeznuto i stresno jer mi je bila prva glavna uloga, ali kao sad u HNK i ondje su mi kolege mnogo pomogli. S tim iskustvom, koje nije veliko, ali ipak je iskustvo, lakše ploviš, osjećaš se sigurniji u sebe i teret je manji - otkriva 26-godišnjak koji se u glumu zaljubio kao dijete zahvaljujući pokojnom ocu Ivici Vidoviću, s kojim je zaigrao u predstavi ‘Play Beckett’ koja je igrala u kazalištu Ulysses.
- Tada nisam točno znao čime se tata bavi, znao sam da je na sceni, da nešto glumi i rekao sam da želim vidjeti jednu probu i on me odveo. Sve mi je bilo zanimljivo, a kad im je u predstavi trebalo dijete, Rade Šerbedžija pitao je tatu smije li me pitati želim li glumiti. Tata je rekao da može, Rade me pitao, ja pristao i tad je sve počelo. Vidio sam kako sve izgleda, da je sve to zanimljivo i poslije sam upisao dramsku grupu ZKM-a. Otuda je krenula želja koja se poslije razvijala i gradila - prisjetio se dramski umjetnik koji je nakon ‘Play Becketta’ znao da je gluma njegov životni poziv koji su podupirali i roditelji. - Isprva su rekli da baš i ne bi da idem u tom smjeru jer su znali koliko je taj posao težak i nesiguran, ali kad su vidjeli da grizem i da to želim, bili su mi velika podrška - opisuje glumac kojem je majka Gordana Gadžić bila šefica dok je u njezinu Teatru Rugantino radio na predstavi ‘Moja nuklearna ljubav’. - Kako je imati mamu za šefa? U neku ruku ništa novo, ali majka je majka - smijući se odgovara Filip koji se okušao i kao voditelj HTV-ove emisije ‘Daj pet(ak)’. - To mi je bilo nešto novo i zanimljivo jer dobiješ scenarij i drukčiji je pristup nego filmu ili seriji. Možeš improvizirati jer emisije idu uživo i mnogo toga može poći po zlu pa moraš biti dvostruko spremniji na sve što se događa. Bilo je stresno, ali ne vidim zašto ne bih ponovio - govori i dodaje da mu nisu prilazile obožavateljice, ali to i nije bitno kad ima one najvažnije. - Dvije su kod kuće, majka i sestra, tu je i pas, a imam još jednu - djevojku - i to mi je sasvim dovoljno. Već smo neko vrijeme u vezi, živimo zajedno, sve ide lijepo i neka tako ostane. Nije moje struke, ona pleše - govori Filip koji i sam voli plesati, što je pokazao u predstavi ‘Room N*7’. Iako ime najdraže partnerice ne želi otkriti, za kraj dodaje da ih je spojio upravo ples.
Napisala: Maja Šitum Foto: Josip Regović, Story arhiva, Press HTV-a