Film "Zvizdan" scenarista i redatelja Dalibora Matanića pobjednik je natjecateljskog programa "Izvjestan pogled" na prestižnom filmskom festivalu u Cannesu. Premijerno je prikazan protekle nedjelje u službenom programu Un Certain Regard te je tako postao i prvi hrvatski igrani dugometražni film koji je uvršten u službeni program spomenutog festivala još od hrvatske neovisnosti. Ove je godine žiri u sačinjavali redateljica i glumica Isabella Rossellini, redateljica Haifa Al-Mansour, redateljica i glumica Nadine Labaki, glumac Tahar Rahim te redatelj Panos H. Koutras.

Film prati tri ljubavne priče, priče o zabranjenoj ljubavi i to u tri različita desetljeća, a glavne uloge pripale su Tihani Lazović i Goranu Markoviću uz koje glume i Slavko Sobin, Nives Ivanković, Ksenija Markinković, Tara Rosandić, Stipe Radoja, Mira Banjac, Lukrecija Tudor i Dado Ćosić.
Zvizdan Ovo je velik dan za domaći film, ali i za Dalibora Matanića. Naime čini se kako je ovo definitivno njegova godina. Osim što ju je dočekao sa suprugom, glumicom Helenom Minić Matanić, kojoj se zavjetovao na vječnu ljubav u prosincu prošle godine, iz Cannesa se vraća s nagradom u ruci, a uskoro će i prvi puta postati otac.   Napisala: Dora Juras Pivac Fotografije: Story press