Glavna Cosmo djevojka u gradu predstavila svoj drugi roman ‘Ako ikad’

Aleksandra Orlić, spisateljica i urednica hrvatskog izdanja Cosmopolitan, predstavila je jučer svoju drugu knjigu, 'Ako ikad'

U dupkom punom Velvet Caféu ponosna Aleksandra Orlić predstavila je svoj drugi roman “Ako ikad” – priču o tri žene u različitoj životnoj dobi čiji se životi isprepliću na nevidljive i nevjerojatne načine. Knjigu je uredila Marina Vujčić, a nakladnik je izdavačka kuća Hena.

Odlomke iz knjige čitala je glumica Judita Franković i glumac Nikša Kušelj. Radi se o vrlo hrabrom uratku o ljubavi, preljubu, osveti, sazrijevanju i oprostu. Riječ je o knjizi koja će vas dirnuti, nadahnuti, rastužiti i zabaviti. Naime, sve tri junakinje knjige – fotografkinja Lena u tridesetima, dermatologinja Andrea u četrdesetima i psihologinja Tihana u pedesetima – proživljavaju svojevrsnu transformaciju.

Aleksandra nam je ispričala kako je poželjela istražiti zašto se ljubav uvijek događa u budućnosti, i što se dogodi kada se naše nerealne želje sudare s tvrdom realnošću. Zanimalo ju je i zašto tri strane vide različito isto fenomen, pa je upravo zato priča ispričana kroz tri junakinje.

‘Za razliku od moje prošle knjige “Bio jedan kraj” koja se bavila pitanjem zašto pucaju veze, ovom sam malo dublje zaronila u opasan koktel zvan ljubav, u želji da shvatim kako je moguće da u životu donosimo tako iracionalne odluke kao da igramo protiv sebe’, izjavila je Aleksandra. Objasnila nam je i zašto je naslovnica crvene boje i zbog čega je krasi Ferrari. ‘Brzi automobil predstavlja srljanje u ljubavne odnose, a crvena boja priprema čitatelje na avanturu jer ubrzava kolanje krvi u žilama’, rekla je Aleksandra.

Promociji su prisustvovale brojne osobe iz javnog života, među kojima su bile viđene i Kristina Krepela, Milana Vuković Runjić i Aleksandar Šulhofer.

Autor: M.D.

Foto: Robert Gašpert

Preporučujemo