Manekenka podijelila šokantne priče o zlostavljanju u modnoj industriji

Svako malo u javnost procure šokantni detalji koji pokazuju drugu stranu na prvi pogled glamuroznog svijeta modne industrije

Svjetski poznata manekenka, Nizozemka Doutzen Kroes na svojem je Instagram profilu podijelila anonimno svjedočanstvo manekenke koja je na svojoj koži doživjela kako izgleda tamna strana modnog svijeta.

Viktorijina anđelica ponosno nosi majicu svog slavnog supruga

‘Prije nekoliko godina sam bila na jednom snimanju u Brooklynu. Bio je uključen i muški model. Stilistkinja koja je bila nova u tom poslu pokazala nam je fotografiju na kojoj je muškarac obgrlio ženu oko grudi. Rekla je da želi da se i mi fotografiramo tako. Rekla sam da je u redu, ali da ne želim njegove ruke oko svojih grudi, nego da može ruke staviti oko mojeg struka ili ramena. Počelo je snimanje i poslije nekoliko minuta stilistkinja je prišla da popravi moju majicu. Ona je onda zgrabila manekenovu ruku i stavila je na moje grudi. Sklonio ih je istog trenutka jer je čuo da ja to ne želim. Nisam mogla vjerujem da je to napravila, pobjesnila sam!, napisala je Doutzen podržavajući kampanju protiv zlostavljanja u poslu. U istu svrhu slavna Victorijina anđelica na Instagramu je podijelila još jednu priču sličnog sadržaja.

‘Želim s vama podijeliti moju priču. S modelingom sam počela vrlo rano, već sa 16 godina. Imala sam dogovoreno probno snimanje s agentom koji ima jednu od najboljih agencija i bila sam vrlo uzbuđena zbog dogovorenog posla. Rekao mi je da dođem bez šminke i da imam kosu kako je i inače nosim. Tražio me da ponesem vlastitu odjeću. Kad sam se krenula presvlačiti, morala sam to učiti pred njim jer me nije želio pustiti u drugu prostoriju. Mislila sam da je to način na koji se inače radi’, glasila je priča druge manekenke koja je također ostala anonimna.

Iako su Nizozemkini obožavatelji zaključili kako Doutzen zapravo priča o vlastitom iskustvu i počeli joj slati poruke podrške, manekenka je tada još jednom jasno naglasila kako se neugodne situacije nisu dogodila njoj, nego se radi o drugim osobama koje rade u modnoj industriji, isto kao i ona.

 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Autor: M.D.

Foto: Instagram

Novi trend među zvijezdama: Znate li što je brelfie?

Preporučujemo