Suze i smijeh na emotivnom druženju u čast Ivani Popović

‘Moj zadnji razgovor s njom je bio da je htjela u Zagreb ići plesati i drmati. Mislim da joj tu želju možemo udovoljiti da svi tako onda zajedno zaplešemo, cerekamo se, pustimo suzu i slavimo Ivanu’, tim je riječima Luka Peroš pozvao na druženje u čast Ivani Popović na koje su sinoć u zagrebački klub Funk stigli brojni prijatelji među kojima i Josipa Pavičić, Nenad Korkut, Sarah i Suzy Josipović, Miran Kurspahić...

Bivši zaručnik prerano preminule talentirane kiparice i modne dizajnerice Ivane Popović, Luka Peroš, jučer je u klubu Funk u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici pripremio druženje u čast Ivani Popović. ‘To su kvazi-karmine koje će Ivanu dotaknuti u dimenziji u kojoj se sada nalazi. Slaviti ju se treba i mora!’, rekao je. Na emotivnom druženju Peroš je odlučio izdvojiti njezin projekt ‘Promatrači’, započet 2011. godine. Riječ je o malenim kipovima terakota mase kojih ima deset tisuća. Njih stotinjak koje je imao Luka sinoć je izložio. ‘Vjerujem da puno ljudi želi doći do njih, ali ova ideja je nastala čisto iz simboličnog razloga da se njih, kako je Ivana i htjela, raširi među dobre ljude i prijatelje. Oni nisu na prodaju nego taj omanji kontingent je tu da prijatelji od Ivane doniraju neku svotu novaca koja iskreno treba pomoći Luni i Avi u ovom kratkom periodu koji slijedi’, rekao je Peroš koji je upravo u razgovoru za novi broj Storyja otkrio da će preuzeti brigu o Luni i Avi.

‘Cure su pametne i snažne, a njihova bol za majkom nemjerljiva je. Teško će vrijeme izliječiti tugu, ali zato smo s njim mi, rodbina i prijatelji uz koje će biti zaštićene’, rekao nam je. Otkrio je i kako će Ava živjeti s njim u Barceloni, gdje ima obitelj, suprugu Paulu i sina Davida Luisa, a iako Luna nije njegovo biološke dijete, poznaje ju od njezine četvrte godine i doživljava je kao svoju, i njoj će uvijek biti i roditelj i prijatelj.

Ivana je preminula je u snu u 49. godini od posljedica karcinoma dojke, s kojim se borila posljednje četiri godine. Posljednji veliki intervju o svojoj borbi dala je Storyju prije samo četiri mjeseca.

 

Autor: Ž.S.

Foto: R.G.

Preporučujemo