Televizijske dive okupile se u čast legendarnoj Helgi Vlahović

Petu godinu zaredom održan je koncert 'Ususret životu' u čast na Helgu Vlahović-Brnobić, omiljenu voditeljicu, jednu od doajenki televizije u Hrvatskoj koja je na HTV-u provela cijeli radni vijek, pune 42 godine

Petu godinu zaredom održan je humanitarni koncert ‘Ususret životu’ u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u organizaciji Lions Kluba Kontesa Nera u čast na preminulu  Helgu Vlahović-Brnobić, legendarnu novinarku, televizijsku i radijsku voditeljicu.

Njezine kolegice i prijateljice Ksenija Urličić, Vesna Spinčić-Prelog, Željka Fattorini i Jasmina Nikić prisustvovale su koncertu te s njezinim kćerima Karlom Brnobić Vojvodić i Reneeom Peaom odale počast tog televizijskoj legendi koja je preminula u 68. godini života 2012. godine.

Legendarna voditeljica bila je posebno sklona mladim talentima, a poznata je i njezina neizmjerna ljubav prema glazbi tako da sva sredstva tog humanitarnog koncerta  namijenjena su stipendiranju mladih glazbenih umjetnika. U spomen na voditeljicu nastupili su  Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo  i mnogi drugi glazbenici.

Helgu Vlahović Brnobić pamte brojne generacije gledatelja koji su je imali prilike gledati tijekom 42 godine koje je provela na HRT-u. Vodila je mnoge televizijske emisije, festivale, zabavno-glazbene projekte, a većina gledatelja je pamti po vođenju prijenosa Novogodišnjih koncerata iz Beča.

 

Foto: Ivana Kaurloto/Sanjin Strukić/PIXSELL

Preporučujemo