"Čija je janjetina najbolja?", ime je gastronomske manifestacije koja će se održati 2. svibnja u hotelu Kimen na Cresu. Kako je kod nas već postalo dio folklora nadmetanje čije je vino, maslinovo ulje, u ovom slučaju janjetina bolja, idejni začetnik manifestacije 'Poljoprivredna zadruga Cres' u suradnji s hotelom Kimen - u ovoj priči prepoznala je značajan marketinško - gastronomski potencijal. Spomenuta manifestacija ovaj puta ograničena je na tri otoka na kojima se jede vrhunska janjetina; Brač, Pag i Cres. U kuhinji creskog hotela Kimen pripremat će se janjetina za žiri sastavljen od vrhunskih gastro znalaca. U njemu su doajen hrvatskog ugostiteljstva Corrdo Pellizer iz Rovinja, opatijski chef i član žirija MasterChefa Hrvatska Andrej Barbieri, te somelier i stručnjak za organoleptiku Aleksandar Noršić iz Zagreba. Poseban gost je i član žirija u MasterChef Radovan Marčić. Ukupno će biti servirano osam sljedova, a svaki od gostujućih kuhara pripremit će svoje autorsko jelo. Kulminacija večere biti će proglašenje najbolje janjetine, a manifestacija 'Čija je janjetina najbolja?' želi potaknuti brendiranje janjetine hrvatskih otoka.