"Čija je janjetina najbolja?", ime je gastronomske manifestacije koja će se održati 2. svibnja u hotelu Kimen na Cresu. Kako je kod nas već postalo dio folklora nadmetanje čije je vino, maslinovo ulje, u ovom slučaju janjetina bolja, idejni začetnik manifestacije 'Poljoprivredna zadruga Cres' u suradnji s hotelom Kimen - u ovoj priči prepoznala je značajan marketinško - gastronomski potencijal. Spomenuta manifestacija ovaj puta ograničena je na tri otoka na kojima se jede vrhunska janjetina; Brač, Pag i Cres. U kuhinji creskog hotela Kimen pripremat će se janjetina za žiri sastavljen od vrhunskih gastro znalaca. U njemu su doajen hrvatskog ugostiteljstva Corrdo Pellizer iz Rovinja, opatijski chef i član žirija MasterChefa Hrvatska Andrej Barbieri, te somelier i stručnjak za organoleptiku Aleksandar Noršić iz Zagreba. Poseban gost je i član žirija u MasterChef Radovan Marčić. Ukupno će biti servirano osam sljedova, a svaki od gostujućih kuhara pripremit će svoje autorsko jelo. Kulminacija večere biti će proglašenje najbolje janjetine, a manifestacija 'Čija je janjetina najbolja?' želi potaknuti brendiranje janjetine hrvatskih otoka.
Gastro stručnjaci Radovan Marčić i Andrej Barbieri na Cresu će se suočiti s velikim izazovom
Još iz kategorije
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju