Goran Bogdan: Kod cure mi izgled nije važan

Mladi glumac Goran Bogdan govori o velikoj ljubavi - kazalištu, kako je doživio New York te kako su roditelji prihvatili njegovu odluku da odustane od ekonomije i posveti se glumi

Iako mu je tek 29 i na kazališnim daskama je svega dvije godine, glumac Goran Bogdan ostvario je zapažene rezultate, poštovanje starijih glumaca kao i stalni angažman u ZeKaeM-u. Samouvjeren i vrlo pričljiv, s velikim bi entuzijazmom satima mogao prepričavati zgode s proba, ali kada se dotaknete privatnog života, malo je oprezniji. No ipak, mladić iz Širokog Brijega otkrio je koliko ga se dojmio New York, koliko ga pogađaju kritike te je li zaljubljen.

Story: Zašto je premijera predstave ‘Garaža’ bila u New Yorku, a ne u Zagrebu?
Redatelj Ivica Buljan i ravnateljica našeg kazališta Dubravka Vrgoč od prvih su dana vezali Zagrebačko kazalište mladih za europsku i svjetsku kazališnu scenu. Tako je kazalište La MaMa bilo prošle godine u Zagrebu i imali smo sreće pohađati radionicu s legendom njujorške i svjetske kazališne scene Ellen Stewart i otud ideja o koprodukciji. Nakon dva tjedna proba u New Yorku, uslijedila je premijera kojom smo prezadovoljni, kao i reakcijama publike. Bili smo rasprodani do posljednjeg dana, iako su nas upozorili da je to grad koji vrvi kazalištima i da možemo očekivati punu dvoranu na dan premijere i možda dan pos­lije. Pokazali smo im da su bili u krivu, a pune dvorane najveća su nagrada.

Preporučujemo