Chef Marin Medak otvorio čokolateriju u središtu Zagreba

Luka Nižetić, Marija Borić, Radovan Marčić i mnogi drugi čokoljupci uživali su u vrhunskim kreacijama chefa koji pomiče standarde na hrvatskoj kulinarskoj sceni, te RougeMarin Artisan Crafted Chocolates proglasili novom mekom za istinske ljubitelje najkvalitetnijih pralina i čokolada

Butik čokolaterija u prolazu Lovački rog u samom središtu Zagreba bila je premalena za sve čokoljupce koji su ove srijede došli kušati najnovije kreacije chefa Marina Medaka. Vlasnik bistroa RougeMarin, do sad najpoznatiji po svojim vrhunskim mesnim delicijama, ponajprije burgerima, vrijedno je i dugo pripremao svoj iskorak u svijet čokolade. Čovjek koji je započeo trend burgera na domaćoj kulinarskoj sceni, chef koji u svom bistrou svaki mjesec predstavlja novi kreativni meni i njime uvijek iznova oduševljava brojne vjerne poklonike, tiho i samozatajno je u proteklih godinu dana upijao znanja od najboljih čokolatijera, pohađao radionice u inozemstvu i pripremao se za svoju najnoviju avanturu. Kako je chef Medak spojio svoju strast prema čokoladi i ljubav prema egzotčnim okusima među prvima su na svečanom otvaranju RougeMarin Artisan Crafted Chocolates imali priliku doznati glazbenik i pobjednik Celebrity MasterChefa Luka Nižetić, glumica Marija Borić, redatelj i član žirija MasterChefa Radovan Marčić, gastroznalac Rene Bakalović, svjetski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak, te mnogi drugi.

Glumica Marija Borić
Glumica Marija Borić
SVjetski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak s djevojkom
Svjetski rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak
Glazbenik i pobjednik Celebrity MasterChefa Luka NIžetić
Glazbenik i pobjednik Celebrity MasterChefa Luka Nižetić i čokolatijerka Valentina Barusić
Redatelj i član žirija MasterChefa Radovan Marčić i glavna urednica StoryGourmeta Zrinka Ferina
Redatelj i član žirija MasterChefa Radovan Marčić i glavna urednica StoryGourmeta Zrinka Ferina

artisan-crafted-chocolates_rg-5

Chef Medak je tom prilikom obajsnio da za svoje kreacije koristi belgijsku BARRY čokoladu dobivenu Q fermentacijom, a praline rade bez emulgatora i konzervansa, bez umjetnih aditiva, bojila ili  pojačivača okusa. RougeMarin Artisan Crafted Chocolates trenutačno nude tablete s posipom, punjene tablete, te 17 vrsta pralina.  Chef Medak na otvorenju posebno je bio ponosan na svoju suradnicu, kako je istaknuo, izuzetno talentiranu čokolatijerku Valentinu Barusić kojoj predviđa strelovit uspjeh. Okupljeni su su se složili da je RougeMarin Artisan Crafted Chocolates nova meka pravih čokoljubaca, a najviše su ih oduševile praline punjene slanim karamelom, orange sticks, tablete s posipom od sezama, praline punjene kardamomom i one punjene balsamico-naranča ganažom.

Chef Marin Medak, glavna urednica StoryGourmeta Zrinka Ferina, Luka NIžetić i izvršna urednica StoryGourmeta Emina Basara
Chef Marin Medak, glavna urednica StoryGourmeta Zrinka Ferina, Luka Nižetić i izvršna urednica StoryGourmeta Emina Basara

artisan-crafted-chocolates_rg-4

Za izradu čokolada i pralina koriste Berry čokoladu Q fermentacije
Za izradu čokolada i pralina koriste Berry čokoladu Q fermentacije