Ivan Pažanin otkriva što sve može pripremiti od jednog jastoga

Ovaj morski zavodnik omiljena je namirnica našem chefu i baš zato što prema njemu osjeća ljubav i poštovanje, pokazao nam je kako od samo jednog primjerka spraviti čak pet jela

Jastog, jedna od mojih omiljenih namirnica. Reći bilo što o njemu što već nije rečeno prilično je teško. Jastog traži poštovanje i ljubav u tretiranju. Njegovo karakteristično meso puca od zdravlja jer obiluje proteinima i ugljikohidratima, njegova karakteristična tekstura zahtijeva posebno tretiranje i kulinarsko znanje da se savršenstvo okusa osjeti u nepcu kušača.

Jastog, kao što je poznato, živi u dubini, gdje je more bistrije i slanije, i to mu daje tu specifičnost zbog koje je iznimno cijenjen.

Juha od jastoga
Tartar od jastoga sa želeom od morskih trava
Tartar od jastoga sa želeom od morskih trava
Poširani jastog
Poširani jastog
Domaće papardele s jastogom
Domaće papardele s jastogom
Salata od jastoga i grancigule
Salata od jastoga i grancigule

 

CIJELI ČLANAK KAO I RECEPTE CHEFA PAŽANINA POTRAŽITE U NOVOM BROJU MAGAZINA StoryGourmet KOJI JE U PRODAJI OD 27. RUJNA.

Tekst: Ivan Pažanin

Foto: Jadran Babić

 

Naslovnica: Maja Danica Pećanić