Nova avantura chefa Tvrtka Šakote

U središtu Zagreba nedavno je otvoren maštoviti street food restoran Taco's & Burger Barr ali nemojte da vas ime zavara, u ponudi možete naći i juhu s kvinojom i amarantom, toast s goveđim obrazima, pola otkoštenog pileta sa salsom od crnog graha i nesvakidašnja pića

Zagrebačka gastro scena odnedavno je bogatija za još jedno mjesto – Taco’s Burger Bar, novi je street food restoran pod palicom poznatog chefa Tvrtka Šakote. Smješten u samom centru Zagreba, u Jurišićevoj ulici, Taco’s Burger Bar, makar mu ime to sugerira, u ponudi nema samo tacose i burgere. Naime, na maštovitom, jedinstvenom meniju može se naći i, primjerice, juha s kvinojom i amarantom, toast s goveđim obrazima, pola otkoštenog pileta sa salsom od crnog graha ili salata od kvinoje s crnim grahom, avokadom i lungićem.

Iz restorana poručuju da u jelima koriste svježe, sezonske namirnice te napominju kako za pripremu jela ulažu puno truda, vremena i znanja – rade originalne tortille od kukuruznog brašna, domaća brioche peciva s prirodnim kvasom, meso je vrhunske kvalitete a salse originalne, iz kućne izrade. Iz menija se da iščitati očit utjecaj južnoameričke kuhinje kroz, kako naglašavaju iz restorana, moderan izričaj. Tu su marinade bazirane na voćnim dimljenim chilli papričicama, autentične namirnice poput kvinoje, amaranta i crnog graha, emulzije agruma, a zanimljivi su i deserti u kojima se mogu naći sastojci poput Mezcala, limete i piloncilla (nerafiniranog meksičkog šećera).Većina jela završava se na Kamado Joe roštilju što im daje poseban okus, a peciva i kruh s kvinojom rade se s prirodnim starterom koji je u vlasništvu Tvrtka Šokote preko 15 godina. Ni ponuda bara ne zaostaje u originalnosti – tu su razna točena i flaširana kraft piva, Aguas Frescas (infuzirane vode s voćem i svježim začinskim biljem), Mezcal (meksičko žestoko piće dimljena okusa koje se dobiva od karipske agave), 12 godina stari Bourbon… a sve to uz prilično prihvatljivu cijenu.

Foto: Josip Regović

 

 

 

 

Preporučujemo