U prodaji je jesenski StoryGourmet!

Pet cijenjenih chefova u novom broju najslasnijeg magazina na tržištu otkrivaju sva blaga Istre, te donose moderne interpretacije puretine, gljiva i kestena

Novi broj StoryGourmeta odraz je ljubavi naše redakcije prema jeseni. Mi u njoj gotovo pobožno uživamo, uzimamo  od sunca, prirode i gastronomije ono najbolje, najugodnije i najfinije. Zato i vas ovim brojem vodimo na putovanje prepuno zrelih užitaka, ovaj put kroz Istru i njena poznata ali i  dobro skrivena blaga. Ponovno u našim StoryGourmet chefovima imamo najbolje vodiče: tako nam chef Andrej Barbieri otkriva mjesto u Istri u kojem su najčešći gosti upravo chefovi, restoran i hotel San Rocco koji je postavio standarde moderne gastro i turističke ponude i još uvijek oduševljava predanošću i kvalitetom. Usput je negdje u Istri naišao na dragog kolegu, chefa Toma Gretića i s njim napravio životni intervju koji svakako valja pročitati od prve do zadnje rečenice. Chef David Skoko vas vodi u posjet po njemu najboljim proizvođačima maslinova ulja, obitelji Chiavalon, a potom je kao malo dijete uživao u lovu na tartufe s obitelji Tončić.  Chef Ivan Pažanin je za jesen ostavio svoju omiljenu namirnicu i od kralja morskih dubina – jastoga, složio maestralan meni.

Da trendovi nisu rezervirani samo za modne stranice, poučio nas je chef Marin Medak koji analizira aktualne i nadolazeće trendove u gastronomiji. A kome ćemo vjerovati ako ne pravom trendsetteru – začetniku trenda burgera u Hrvatskoj za koje, uzgred budi rečeno, predviđa silazak sa scene.

jesenskisg

Svi naši chefovi dali su mašti na volju i samo za StoryGourmet osmislili recepte za jela s puricom koju su poveli na put oko svijeta, a potom dali svoj kreativni pečat još jednoj nepravedno zanemarenoj seoznskoj namirnici – gljivama. Naša draga patisserie chef Petra Jelenić se upustila u razgovor sa slastičarkom prema kojoj gaji divljenje, podučila nas kako najbolje iskoristiti kesten u slasticama, ali i detektirala još jedan trend – onaj cvijeća na tanjuru. Kad smo u kuhinju priveli dinamičan čelistički duo 2Cellos nismo još ni slutili kako će nam se upravo Istrijan Stjepan Hauser i zaljubljenik  u Pulu Luka Šulić savršeno uklopiti u istarsku simfoniju broja, kojoj nazdravljamo čašom Kabole u društvu Marina Markežića, još jednog velikana istarske vinske ceste.

Preporučujemo