Haljine s crvenog tepiha filmskih nagrada Oscar koje pamtimo

S obzirom na to kako je ovaj vikend rezerviran isključivo za zabave i brojne modne rasprave povodom glamurozne dodjele filmskih nagrada Oscar, vrijeme je za pogled u prošlost, odnosno skeniranje toaleta koje su obilježile posljednjih petnaestak godina ispred legendarnog teatra Kodak u Hollywoodu

Kad se prisjetimo oskarovskog crvenog tepiha, mnoge nam glumice padnu na pamet. Jedna od njih zasigurno je nezamjenjiva australska filmska diva Nicole Kidman koja je svih ovih godina izazivala uzdahe kolegica i fotografa.

NITKO IH NE ŽELI U BLIZINI Ove su glumice noćna mora svojih kolega

Nicole Kidman/2007./Balenciaga

Haljina zbog koje je na ovoj listi dolazi u nijansi vatreno crvene, s potpisom modne kuće Balenciage i pamti se kao kultni komad tijekom veljače 2007. kojeg mnode mlađe glumice samo mogu oponašati (poput Emme Stone na lanjskom crvenom tepihu).

Penelope Cruz/2007./Versace

Odmah uz bok Austalke zasigurno je zanosna  Penelope Cruz koja je prije šest godina zablistala u raskošnoj toaleti modne kuće Versace koju je oplemenila nakitom Chopard i torbicom Swarovski.

Julia Roberts/2001./vintage Valentino

Jedan od onih trenutaka koji se pamte jest dolazak Julije Roberts na crveni tepih 2001. kad se pojavila u monokromnoj haljini marke Valentino, ali s predznakom – vintage. Tad je osvojila i Oscara za ulogu u filmu ‘Erin Brokovich‘ tak da je trenutak bio savršen.

Kate Winslet/2002./Ben de Lisi

Oskarovka Kate Winslet također je ljubiteljica crvene boje, a njena Ben de Lisi toaleta prije 12 je godina oduševila mnoge, kao i Versace kreacija Jessice Albe koja je istakla njeno isklesano tijelo.

Jessica Alba/2006./Versace

Plavuša pixie frizure Michelle Williams, kao i njena kreacija Vere Wang, ostat će zapamćeni kao jedan od najboljih momenata tijekom 2006., a od tada Michelle kotira kao jedna od najbolje odjevenih žena filmske industrije, baš kao i Charlize Theron koja se samo dvije godine ranije pojavila u sirena kreaciji modne kuće Gucci.

Michelle Williams/2006./Vera Wang
Charlize Theron/2004./Gucci

Žutu kreaciju poput Michelle odabrala je i Cate Blanchette tijekom 2005. sano što njena dolazi iz radionice talijanskog megabrenda Valentino poznatog po romantičnim toaletama koje svi žele nositi.

Marion Cotillard/2008./Jean Paul Gaultier

Dok je osvajala Oscara za ulogu u filmu ‘La vie en Rose’, Marion Cotillard nosila je toaletu s potpisom Jean Paul Gaultiera i izgledala doslovno poput sirene! Savršeno!

Halle Berry/2001./Elie Saab

Jedan od najzapaženijih govora povodom osvajanja Oscara održala je prije 12 godina Halle Berry, a tad smo imali prilike upoznati i njenog kreatora, Elieja Saaba, kojem je to bilo prvo predstavljanje širim masama. Sve ostalo je povijest.

Fotografije: Getty Images/Guliver

VRATILA VJERU U LJUBAV Je li se glumici život napokon osmjehnuo?

Preporučujemo