Ništa manje uspješno estradnim vodama korača i dalje, i to sama. Početkom ljeta mnoge je iznenadila vijest da Indira Levak odlazi iz benda, čiji je bila važan dio, no obožavatelje i dalje raduje činjenica da njima omiljena pjevačica nije ostavila mikrofon. Štoviše, ljetos je održala pravu koncertnu turneju u sklopu koje je nedavno posjetila i Prag, gdje je ujedno sa suprugom Miroslavom Levakom obilježila nadolazeći rođendan. Hoće li ga i kako 15. rujna proslaviti u Zagrebu, žali li za odlaskom iz Colonije te zašto su joj upravo četrdesete najbolje životno razdoblje, otkrila je samo za Story.
Story: Nedavno ste sa suprugom Miroslavom Levakom boravili u Pragu. Kojim ste se povodom zaputili u Češku?
Spojili smo posao i zadovoljstvo i uputili se u taj predivni, povijesni grad koji oduševljava na svakom koraku i hrani dušu. Prekrasna povijesna očuvana baština uistinu budi romantiku u svakome. U Prag smo išli u organizaciji agencije Alga Travel i održala sam dva velika koncerta za naše maturante koji su bili fenomenalna publika. No Miro i ja uspjeli smo ukrasti još nekoliko dana samo za nas i uživati u Pragu kao pravi turisti. Bio je to romantični uvod u moj rođendan 15. rujna jer će mi taj tjedan  biti radni.
Story: Kako ste provodili dane ondje?
Prvo smo se dobro odmorili od koncertne turneje, koja zapravo još traje jer mi je rujan pun obveza kao i srpanj i kolovoz, što me jako veseli. Nakon toga smo u laganom ritmu obišli sve znamenitosti Praga. Osobito nam je bio dojmljiv dio oko katedrale Sv. Vida, koja je impresivna i nalazi se na predivnoj lokaciji, na uzvisini s koje se pruža božanstven pogled na grad. Uživali smo u hrani koju baš ne jedemo tako često i, naravno, kušanju piva koje je nadaleko poznato. Bili smo pozvani i na prijam u hrvatsku ambasadu kod veleposlanice Ines Trohe, koja nas je uistinu lijepo ugostila.
INDIRA: 'Gdje ima ljubavi i poštovanja, sve je baš kako treba'
Story 
Story: Ovo nije vaš prvi posjet Češkoj. Grupa Colonia ondje je bila jako popularna. Prepoznaju li vas ljudi na ulici?
Uvijek smo imali obožavatelje diljem Europe, a u Češkoj i Slovačkoj u jednom smo razdoblju ostvarili velik uspjeh. Naravno, kada su moji češki obožavatelji vidjeli najavu koncerta u Pragu na mojoj stranici Indira Forza na Facebooku, počeli su se javljati s upitima. Nažalost, ulaznice nisu bile u slobodnoj prodaji za ta dva koncerta, ali za njih i ostale fanove sigurno ćemo u budućnosti nešto prirediti. To mi uistinu mnogo znači jer se naša ljubav nastavlja.
Story: Kako ste proveli ostatak ljeta? Jeste li imali imalo vremena za odmor ili ste uglavnom radili?
Ljeto je bilo radno, ali između koncerata uvijek nađemo nekoliko dana za odmor. Bilo je dana koje smo proveli na motoru u predivnoj vožnji koju nijedan automobil ne može pružiti, a posjetili smo i Međugorje. Uvijek volimo otići i u Petrčane zato što ondje napunimo baterije, a i u Pragu smo iskoristili nekoliko dana za odmor.
INDIRA: 'Gdje ima ljubavi i poštovanja, sve je baš kako treba'
Story 
Story: Suprug je vaš menadžer i uvijek je uz vas. Koje su prednosti, a koji nedostaci rada s bračnim partnerom?
Da, moj je suprug uvijek uz mene. On je moj oslonac i vjetar u leđa. Pravi je blagoslov imati nekoga od neizmjernog povjerenja u poslu kojim se bavim. Prednosti su što se više ne moram brinuti o mnogo toga i više se mogu posvetiti solo karijeri koja zahtijeva novi pristup. Nedostataka nema, jer gdje ima ljubavi i poštovanja - sve je baš kako treba.
Story: Glazba nije vaš prvi zajednički poslovni pothvat - bavite se i dizajnom sprava za vježbanje, vrtnog namještaja... Tko je pokretač posla i kako ste podijelili zaduženja?
Moj se Mirek počeo baviti proizvodnjom sprava za vježbanje marke Koloseum još 2005. godine. Njegovo bavljenje sportom, pa i proizvodnja, nekako su nas i spojili. Uključila sam se nekim svojim idejama koje je Mirek prihvatio kao konstruktivne. A zaduženja dijelimo po potrebi, kad vidim da je cijeli dan u žurbi - uskačem ja!
Story: Je li vam on bio glavni oslonac i podrška kad ste počeli solo karijeru?
Da, Miro mi je bio stup na kojem sam gradila samopouzdanje i naposljetku se odlučila na taj odvažni korak. Da nije bilo njega, mnogo bi toga u mom životu izgledalo drukčije.
Story: U Coloniji ste ipak proveli 21 godinu, gotovo pola života. Koliko je bilo teško odlučiti se na odlazak?
Točno, pola sam života ugradila u Coloniju. Naravno da nije bilo lako, takvoj odluci uvijek prethode brojne situacije koje su zapravo znak s neba da se nešto mora promijeniti. Sada sam sretna, mirna, živim svoj san, uživam u svakom novom koraku, koncertu, pjesmama koje stvaram sa suradnicima. Puno je posla, ali energije i motivacije nikada mi nije nedostajalo.
INDIRA: 'Gdje ima ljubavi i poštovanja, sve je baš kako treba'
Story 
Story: Nakon što su prošla već tri mjeseca, možete li reći je li to bila dobra odluka?
Da, svakim sam danom sve sigurnija u ispravnost svoje odluke. Imam slobodu upravljanja svojom karijerom kako mislim da je najbolje. Neki put i eventualna pogreška, kad je vaša odluka, može biti konstruktivna.
Story: Jeste li zadovoljni uspjehom svoga prvog singla ‘Dva luđaka’?
Prezadovoljna! Publika je odlično prihvatila pjesmu, što mi je najvažnije. Kad na koncertima pjevamo uglas, srce mi je kao kuća. U pripremi je novi singl koji bih uskoro trebala objaviti i jako mu se veselim. Ponovno pjevam o ljubavi, životnom veselju.
Story: Tko je ekipa s kojom ćete surađivati na novim pjesmama? Izjavili ste kako biste se i sami željeli okušati u pisanju.
Branimir Mihaljević autor je prve pjesme i odlično smo kliknuli. Uspješno smo surađivali i u glazbenom showu ‘The Voice’ pa je bilo logično nastaviti raditi zajedno. On je okupio mlade glazbenike s naše klupske scene i oni rade čuda. Odlično se slažem i s Andrejem Lončarićem s MPA akademije koja radi odličan posao i pruža mi svu moguću potporu.
Story: Što pripremate za jesen?
Kad je riječ o mom umjetničkom stvaranju, bit će to bogata jesen. Novi je singl pri kraju,   jako se veselim što radimo stvarno odličan posao uz nesebičnu potporu moje nove izdavačke kuće RTL Music.
Story: Nedavno ste proslavili treću godišnjicu braka. Kako ste je obilježili?
Kao i svaku, romantično i s puno ljubavi. Ostale vam detalje neću otkriti.
INDIRA: 'Gdje ima ljubavi i poštovanja, sve je baš kako treba'
Story 
Story: Spomenuli ste da je pred vama i 44. rođendan. Hoćete li ga i kako proslaviti?
Drago mi je što ću i ovaj proslaviti na pozornici, kao i već ne znam koju godinu zaredom. To je uistinu poseban osjećaj, uz meni najbliže ljude, proslaviti rođendan s mojom publikom.
Story: Kakve su vam četrdesete u odnosu na tridesete? Ipak se dogodilo mnogo promjena i na privatnom, ali i poslovnom planu.
Četrdesete su mi najljepše razdoblje jer sam napokon sve stavila na svoje mjesto. Sve mi se poklopilo i na poslovnom i na privatnom planu. Mogu reći da sam sada potpuno ispunjena žena sa svim ostvarenim snovima, čvrsto stojeći na zemlji.
Story: Što ćete si poželjeti za rođendan? Nedostaje li vam ipak još nešto za potpunu sreću?
Potpuno sam ispunjena, sretna, voljena i zaštićena. Bio bi grijeh tražiti više, samo se molim dragom Bogu da sve ostane tako još dugo.
INDIRA: 'Gdje ima ljubavi i poštovanja, sve je baš kako treba'
Story 
Razgovarala: Nikolina Kunić
Foto: Privatni album