Irena Škorić: prije ponoći

Kako izgleda idealan outfit za moderne praznike dočarala nam je redateljica Irena Škorić u crnoj odjeći s upečatljivim, zlatnim, crvenim ili, pak, zelenim detaljima

Najviše pomutnje i kontroverzija ove je godi­ne izazvao film ‘7seX7’ mlade redateljice Irene Škorić, koja se u njemu nije libila progovoriti o seksu uz pomoć impresivne glumačke postave. Nakon filmskog festiva­la u Puli, gdje je prvi put prikazan, 10. siječnja 2012., imat će i zagrebačku premijeru na kojoj će Irena poka­zati svoj redateljski talent, ali i nepogrešivi modni ukus. Kako sama priznaje, moda joj je važna i obožava je, a da o njoj puno zna, pokazala je i u svojim filmovima, gdje je bila i kostimografkinja. U ovom intervju otkrila je mnogo toga, pa čak i što ne skida ni u krevetu.
skoric_irena 2
Kako vam se svidjela transformacija u modnu ikonu Kate Moss, čijim je stilom bilo inspirirano snimanje?
Snimanje je bilo izvrsno i svi smo se uživjeli u oživljavanje heroin chic winter looka. Jako mi se sviđa stil Kate Moss, a u ormaru imam dosta odjeće iz njezine linije za Topshop. Uvjerena sam kako bi i sama Kate Moss odabrala Trim kabinet 5reković za lokaciju ovog snimanja.
Kako biste opisali svoj modni izričaj?
Svoj bih stil opisala kao urbani romantični eklekticizam. Tijelo sam još kao mala stesala na klasičnom baletu i atletici, tako da imam veliku sreću, pa mi sad zbog tjelesne građe odgovara većina stilova i trendova.
Je li vam moda važna u svakodnevnom životu?
Ovisi kako definiramo svakodnevni život. Život jednog filmskog redatelja sve je samo ne svakodnevan. Mi smo kombinacija vukova samot­njaka i najdruštvenijih bića. Na snimanjima su mi najvažnija udobna i topla odjeća i obuća, iako uvijek imam i neki lijepi detalj za svoju dušu. Za filmske premijere uvijek se volim posebno dotjerati, preferiram klasičan holivudski glamur.

Preporučujemo