Ivanu Husar Mlinac najčešće povezujemo s njezinom bivšom glazbenom grupom 'Divas' čija je članica bila do 2005. godine zajedno sa sestrom Marijom Husar Rimac te Majom Vučić i Martinom Pongrac. Nakon što je napustila grupu, okrenula se solo karijeri, a onda je počela izvoditi duhovne pjesme. 'Vjera mi je u mnogočemu pomogla jer nikad ne bih donijela odluke koje sam donijela. Ovo je bilo prepuštanje i predaja. Jedna prekrasna predaja Bogu', rekla je 40-godišnjakinja za Studentski katolički centar.

Nedugo nakon što se posvetila duhovnoj glazbi, Ivana je s Martinom Tomčić pokrenula privatni glazbeni tečaj koji je bio zaslužan za njezin 'pravi početak' života. 'Doživjela sam predivan kontakt s Bogom i bitne stvari prepustila u Njegove ruke. Osnovala sam obitelj i počela živjeti realnijim životom. Nisam željela žrtvovati obitelj i rekla sam: 'Okej, Bože. Stop. Ovako više ne ide', rekla je glazbenica koja uvijek rado ističe kako joj nikada nije bilo žao što se posvetila mirnijoj karijeri, iako ni ona nije tako lagana koliko se čini.
Iako je glazba ostavila najveći utjecaj na njezin život, Ivana jasno i otvoreno kaže zašto je odlučila odustati od pjevanja. 'Ja općenito nisam osoba koja se kaje za svoje odluke. Naravno, postoje neke odluke u životu koje nisu bile ispravne, no međutim moje su i ja sam ta koja treba snositi njihove posljedice. U svim neuspjesima zapamtite da Bog nikad ne kaže ne. Bog kaže jednu od ove dvije stvari: 'Ne sada' ili 'Imam bolju ideju za tebe'. I zato ne brinite. Radite, gradite, trudite se i prepustite Mu velike stvari', objašnjava Ivana.
Osim bogatog profesionalnog života, Ivana vodi i uspješan privatni život. Naime, u braku je s Ninom Mlincem, stručnjakom i konzultantom za prodaju i usluge u mobilnoj kompaniji. Par je skupa već 20 godina, a svoju su vezu okrunili brakom tek nakon sedam godina veze. Osim toga, svoju malu obitelj proširili su s dva člana - sinovima Andrejem i Tomom. Autor: A.S. Foto: Davor Višnjić, /PIXELL