Kako i zašto pripremiti kožu za izlaganje suncu?

Pripremite se na vrijeme!

Zadnjih godina sve je veći naglasak na štetnost sunca, odnosno UV zraka, te kako trebamo zaštiti svoju kožu kako bi ona bila lijepa i zdrava. Oštećenja kože uzrokovana suncem mogu biti kratkog vijeka, poput opeklina i alergijskih reakcija, ali dugoročno mogu izazvati kronična oštećenja pa i melanom. Još jedna štetna posljedica koja dolazi pojavom nepravovremene pripreme i zaštite kože je fotostarenje – pojava nejednake pigmentacija i sunčevih pjega.

Nježna strana blagdana - Biobaza za cijelu obitelj

Prirodni borac protiv štetnih utjecaja UV zraka na kožu je melanin. Kako bi potaknuli stvaranje većih količina tog pigmenta, odgovornog za tamnjenje kože, možete u svoju prehranu dodati namirnice bogate C i E vitaminom, beta-karotenom, kalcijem i antioksidansima, što znači jelovnik bogat crvenim, žutim i zelenim voćem i povrćem. Također možete koristiti dodatke prehrani i prirodne kozmetičke proizvode koji će potaknuti proizvodnju melanina. Sve veći značaj u zaštiti kože od sunca pridaje se suhom ekstraktu alge kao dodatku prehrani, antioksidansu astaksantinu, koji je svojim svojstvima sličan beta-karotenu, a ima izrazito jako antialergijsko djelovanje, štiti od opeklina i ublažava fotostarenje kože.

Biobaza Ready for Sun kapsule i Losion za samotamnjenje idealna su kombinacija prirodnih proizvoda za pripremu vaše kože za godišnji odmor. Kapsule, koje su pogodne i za vegane, sadrže jedinstveni koktel sastojaka na bazi prirodnih antioksidansa, poput visoko koncentriranog beta karotena iz ljubičaste mrkve, vitamina A , C, E i selena te pripremaju kožu za izlaganje suncu, a prirodni Losion za samotamnjenje ekstraktom crne mrkve, hranjivim uljima, kako maslacem i vitaminom E potpomognut će tamnjenje kože bez odlaska na sunce. Bez obzira na pripremu kože i prirodnu zaštitu, suncu se potrebno izlagati odgovorno, do 11h ujutro i od 17h popodne te koristiti proizvode s visokim zaštitnim faktorom.

Proizvodi sa zaštitnim faktorom bez kojih ne idemo na more!

Preporučujemo