Advent je pred vratima, a opcije za popunjavanje slobodnog vremena bogatije su nego ikad. Upravo tako prijateljica i ja odlučile smo raditi nešto što nismo dugo radile. Najprije smo razmišljale o nekoj sportskoj aktivnosti, a onda smo shvatile da smo prelijene i da je vani prehladno da bi nas motiviralo na takvu vrstu zabave. Onda se ona sjetila: 'A da bacimo oko na raspored filmova u kinu?' upitala me s osmijehom. Kako niti jedna od nas dvije dugo nije gledala omiljene holivudske glumce na velikom platnu, odlučile smo se na najtopliju i nama najbližu opciju - Cinestar u Arena Centru. E sada, vječna dilema - 'Što ćemo gledati? Meni se ne gledaju nikakve ljubavne priče niti teški sci-fi', rekla sam joj odmah u startu kako bih se osigurala od dosade. 'A 'Liga pravde', to mora valjati?' pitala je s nadom u glasu. I tako, odlučile smo se za film potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspiriran Supermanovim nesebičnim činom. Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada.

Kada smo stigle , stajale smo na pokretnim stepenicama i diskutirale koje sjedalo ćemo odabrati jer ona nosi naočale i ne voli biti preblizu, a ja ne volim da me okružuju ljudi sa svih strana i da je ispred mene neto visok jer tako propuštam gledanje filma i buljim u nečiju začešljanu frizuru. Dok smo čavrljale, sinulo mi je - 'Znam! A da ga gledamo u 4DX verziji? Nisam nikad gledala film tako, a i riječ je o superjunacima, može li biti bolja prilika za prvo 4DX iskustvo?', naglo sam i uzbuđeno pitala svoju prijateljicu. Ona se složila sa mnom, a onda smo još uzbuđenije i veselije požurile na drugi kat Arena Centra. Došle smo na blagajnu i najprije se kladile u koji red je najbolje stati kao bismo što prije kupile karte, a onda je ona odlučila sjesti sa strane i pustiti mene da obavljam nezahvalnu dužnost iščekivanja trenutka kada ću primiti karte u ruke te kada ćemo napokon ući u kino dvoranu. 'Dvije za 4DX verziju 'Lige pravde', molim', rekla sam simpatično djevojci koja je radila za pultom, pretpostavljam da je bila studentica jer je bila ultra ljubazna i mladolikog izgleda. I tako, napokon je došlo vrijeme da se zavalimo u pogledamo film prepun akcije, razaranja i uzbudljivih događaja pretočen kroz kompleksne, ali tečno gledljive kadrove, kombinacije kuteva snimanja i glatku montažu prepunu efekata. Ovako kompleksan film pravi je doživljaj gledati u 4DX formatu. Cinestar kino u Arena Centru na rasporedu dva puta dnevno nudi priliku uživanja u ovoj filmskoj avanturi kroz 4DX iskustvo.
Udobna sjedala s podrškom za noge imaju mogućnost ljuljanja, pomicana naprijed/natrag te vibracijom kroz čitavo sjedalo upotpunile su svaku scenu borbe između superjunaka i njihovih zlih neprijatelja. 'Haha, čudno je ovo, Tonka', rekla mi je draga prijateljica kada su sjedala prvi put zavibrirala, a obje smo prasnule u smijeh jer nikada nismo doživjele ovo iskustvo pa nam je sve bilo malo smiješno kao da smo mala djeca. Osim mobilnih sjedala, 3D naočale donijele su nam potpuno novu i stvarnu dimenziju gledanja filma zbog kojeg se doimalo kao da smo postale dio scene koju gledamo ispred sebe... u toj mjeri da sam likovima u filmu pokoji put poželjela pružiti ruku kada se njihova našla ispred mojih očiju - doslovno. Prijateljica je inače nosi dioptrijske naočale pa je preko njih imala 3D naočale, a ja sam to iskoristila kako bih ju zadirkivala jer je bila smiješna. Kako bismo svaki dio filma osjetile na vlastitoj koži, dvorane s 4DX opremom svaku vjetrovitu scenu upotpune zrakom koji je jak i hladan, a svaki skok u more stvori eksploziju kapljica za koje je moja prijateljica mislila da nas netko sa sjedala iza namjerno šprica svojim pićem jer hihoćemo skupa cijelo vrijeme.
Osim prostranih kino dvorana, Cinestar u Arena Centru sadrži i bogatu ponudu grickalica koje ćete s uzbuđenjem grickati dok posebni svjetlosni efekti, mirisi i mjehurići pojačavaju napetost gotovo svake filmske scene, a po njegovom završetku kino dvoranu napustile smo s osjećajem kao da smo baš nas dvije bile dio lige koja je stala na kraj zločincima koji su htjeli osvojiti svijet. Autor: A.S. Foto: Getty