Nakon što su 2011. zajedničkim koncertom 'Hrvatske dive' - Gabi Novak, Tereza Kesovija i Radojka Šverko oduševile publiku u Lisinskom, u ponedjeljak su ponovno na istoj pozornici učinile isto. Tog 20. listopada glazbenice su publici pjevale svoje 'Neke dobre pjesme', kako su nazvale ovaj novi zajednički koncert. U ulozi kreativnog direktora projekta našao se sjajni gitarist, skladatelj i aranžerAnte Gelo koji je i ovom suradnjom s Gabi, Terezom i Radojkom pokazao zašto je najbolji. A divama i Geli na pozornici se pridružio i naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić koji ih je pratio na klaviru. S njima je po prvi put svirao Mladen Kosovec, član ansambla Lado, čije je kvalitete prepoznao upravo Gelo, te ga predložio za suradnju na ovom projektu s divama.

A one su na pozornici ugostile još tri glazbenika. Gabi Novak tako je prvi put pjesmu 'Slavit ćemo sami' otpjevala bez pratnje svog supruga, jednog od naših najplodnijih autora Arsena Dedića, ovaj put u duetu s Massimom, koji je svoj nastup unatoč zdravstvenih problema odradio besprijekorno. Jedino je zbog visoke temperature izostao njegov povratak na bis s divama. Nažalost, u Gabinoj i Massimovoj izvedbi u Lisinskom nije mogao uživati Arsen, no zato je bakina najveća podrška u publici bila unučica Lu.
S Radojkom Šverko pjevao je Tedi Spalato, koji je zbog ovog posebnog koncerta rado doputovao iz Splita. A njih dvoje publiku su oduševili izvedbom 'Dalmatio povišću pritrujena'.
Terezi Kesoviji se na pozornici pridružio Zoran Predin koji je doputovao iz susjedne Slovenije, te su zajedno otpjevali sjajnu 'Potraži me u predgrađu'.
A na samom kraju koncerta tri su dive publiku i dobro nasmijale, spontanošću pri povratku na bis. Među brojnom publikom našli su se i Sanja Doležal, Anita Valo i Meri Jaman, Miro Ungar, Ksenija Erker... Gabi, Tereza i Radojka su dosad održale čak 18 sjajnih zajedničkih koncerta, uključujući ovaj, a prvi na otvaranju Dubrovačkih ljetnih igara 2010. godine. Sve tri dobitnice su prestižne diskografske glazbene nagrade Porin za životno djelo te mnogih drugih domaćih i međunarodnih priznanja. Fotografije: Tomislav Sporiš