Ne morate izbjegavati sunce, ako se suncu izlažete odgovorno jer upravo ono donosi kvalitetne, dugoročne rezultate. U želji da što prije postignu brončani ten, mnogi se pretjerano izlažu suncu u kratkom vremenskom periodu, te tako dolazi do oštećenja - neujednačenog tena i guljenja kože, što koža dugoročno pamti. Kako postepeno postići atraktivan, brončani ten? I kako ga održavati nakon povratka s ljetovanja?

Sve počinje i završava s prehranom bogatom antioksidansima, vitaminima C i E, likopenom i beta-karotenom. Voće i povrće su pravi izbor u potrazi za navedenim, od mrkve do rajčice pa do dinje, marelica, bresaka, blitve i paprike. Uvrštavanjem ovih namirnica u svoju prehranu koža će proizvoditi melanin koji će štiti vašu kožu od štetnih UV zračenja i dati joj predivan, preplanuli ten. No, ne zaboravite na pravilnu prehranu i nakon ljetovanja jer upravo taj isti melalnin, koji vam je dao prekrasnu boju kože, će je i čuvati kako bi trajala što duže.

Story 2217
Kožu nije dovoljno pripremiti samo iznutra, već joj je potrebno pružiti kvalitetnu njegu i hidratizaciju. Prirodna ulja koži pružaju vlagu, hrane je vitaminima, što daje brže rezultate i ljepši izgleda brončanog tena. Možete koristiti kokosovo, orahovo, maslinovo, nevenovo, arganavo ili ulje makadamije. Iako će prehrana i korištenje prirodnih ulja pružiti određenu dozu zaštite, ne zaboravite izbjegavati sunce u razdoblju od 11 do 17h i svakako koristite kreme sa zaštitnim faktorom pri većim izloženostima UV zračenju. Za brze rezultate, sjajnu kožu, prirodno-brončanog tena koristite Biobaza Kraljevski pekmez čija je 100% prirodna, inovativna formula obogaćena ekstraktom «crne kraljice» - ljubičaste mrkve koja je 20 puta veći prirodni izvor antioksidansa od narančaste. Ljubičasta mrkva je riznica anotcijanina i beta-karotena te potpomaže pripremu kože za izlaganje suncu. Uz hranjiva ulja masline, nevena i oraha, te vitamin E koža će i tijekom sunčanja biti zaštićena od isušivanja i prijevremenog starenja. Lako maziv, pekmez je ugodan na koži i pruža kraljevski sjaj već nakon par dana sunčanja. Također, tu je originalan Biobaza pekmez za brzo tamnjenje i brončanu put, kao i Dry Sunning ulje, obogaćeno likopenom koji će vam pružiti sve što trebate kako bi postigli prekrasni preplanuli ten o kakvom sanjate. Ekstrakti mrkve i oraha u kombinaciji s uljem nevena, maslinom i rajčicom u Dry Sunning ulju prirodno su rješenje za hidrataciju kože koja je posebno opterećena u vruće ljetne dane na obali.