Uz malo mašte, znanja, informiranosti i volje možemo zaključiti da u našim ormarima već imamo odjevne komade koji uz male preinake mogu postati moderni. Marko Banjavčić, urednik Elle.hr-a s nama je podijelio vrijedne savjete uz pomoć kojih ćete zabljesnuti po najnovijoj boji, ali bez bankrota. 'Postoji više načina kako ovog proljeća možete izgledati besprijekorno, a da pritom ne trebate uložiti bajkovit iznos u shopping. Pitate se kako? Jednostavno', tvrdi Marko.

  'Ako u ormaru imate staru, ali kulersku motorističku jaknu (može biti i veća, predimenzionirana) ona će biti vaša najbolja prijateljica ovog proljeća. Naime, možete ju nositi u svim prilikama, pa i na posao. Ovaj se komad, uz pravu obuću i strogo poslovno odijelo, može transformirati u odličan business piece koji će poslužiti i za sate nakon odlaska s posla', savjetuje urednik Elle.hr-a.
Klasika je uvijek u modi, a krojevi koji su se prije nosili, opet su postali popularni. 'Strogo poslovno odijelo, širokih ramena, također može biti vaš saveznik ove sezone. Ovaj do jučer demodirani komad itekako je IN tako da je krajnje vrijeme da ga izvučete iz ormara i pretvoriti u nešto trendy. Uz bijele tenisice, ili možda 'ubojitu' salonku, sve možete izgledati odlično', kaže Marko.
'Ako niste ljubiteljica izazova koji dolaze s modne piste, a koji recikliraju stare ideje, ovog se proljeća poigrajte volumenom, odnosno proporcijama. Naime, obična bijela košulja, elegantno pritegnuta u struku korzetom (poželjno u istoj nijansi), može izgledati fantastično. Pogotovo ako je nekoliko brojeva veća. Tada se dobiva oversized dojam, a opet se ne negira silueta i mekoća ženstvene figure. Isprobajte!', savjetuje Marko.
'Brojne djevojke imaju osjećaj da ih modni trendovi doslovno dave te da im nameću kako će se odijevati. Ako ste i vi jedna od njih, onda se sjetite kako je dobar stil u detalju! Ako vam se i sviđa neki trend, ne morate se 'zaodjenuti' njime, već izabrati jedan komad, npr. u omiljenoj boji – poput pink ili narančaste nijanse, koje se nose ovog proljeća, i nosite ga na svoj način. Omiljena bluza, koju već imate u ormaru, u chic nijansi bit će odgovor na sve vaše stilske glavobolje'm kaže marko i dodaje kako i ruž u modernoj nijansi također može napraviti čudo i itekako podići bilo koju kombinaciju. Autor: M.D., M.B. Foto: Zara