Sve one koji su u prošlih pet godina dočekivali Nove u kinu Tuškanac uz odlične filmove, izvrsnu glazbu, te dobru hranu i neizostavni pjenušac, a i sve one koji će nama doći prvi put ovoga 31. prosinca rado očekujemo na veselu druženju u povodu ispraćaja ove Stare.

21:00Ninočka (SAD, 1939.); r: Ernst Lubitsch; sc: Melchior Lengyel, Charles Brackett, Billy Wilder, Walter Reisch; f: William H. Daniels

igrani, komedija, c/b, digitalno, 110 minuta

Uloge: Greta Garbo (Nina Jakušova/Ninočka)

Melvyn Douglas (grof Leon)

Bela Lugosi (Razinjin)

Sadržaj:

Trojica Rusa prodaju u Parizu nakit otet od ruskih plemenitaša u toku revolucije 1917. Velika vojvotkinja Svana od Rusije, šalje grofa Leona da njoj pokuša vratiti nakit prije nego što se proda. Grof međutim samo podmićuje trojicu koji ostaju u Parizu. Sovjetski Savez onda šalje Ninu Jakušovu da ljude i nakit vrati u Rusiju. Nina se pak zaljubljuje u Pariz i zapadnjački način života…

Za ulogu Nine/Ninočke Garbo je nominirana za Oscara za najbolju glumicu. Svjetska premijera filma bila je 6. listopada 1939. Zbog u biti antikomunističkoga sadržaja film je u doba hladnoga rata bio zabranjen za cjelokupnu publiku u Istočnoj Evropi, a u bivšoj Jugoslaviji je premijerno prikazan tek početkom osamdesetih godina.

Između filmova mnogo je glazbe, fine hrane, raznolika pića i vesela druženja. A nakon ponoćnoga pjenušca, eksplozije poljubaca i dobrih želja zabava se nastavlja uz još jedan razuzdan, luckast i smiješan film:

00:30Sveta ljubav (Saint amour, Francuska, Belgija, 2016.); r/sc: Benoît Delépine, Gustave Kervern; f: Hugues Poulain

igrani, komedija, boja, digitalno, 101 min

Uloge: Gérard Depardieu

Benoît Poelvoorde

Vincent Lacoste

Céline Sallette

Sadržaj:

Poljoprivredni sajam u Parizu za seljaka Bruna vrhunac je godine jer on uživa u okusima mnogih vina iz više francuskih vinskih regija šetajući od jednog štanda do drugog i besplatno kušajući upravo božanske napitke. No, njegov otac Jean ima samo jedan cilj - osvajanje nagrade s bikom po imenu Nabukodonosor. Bruno pak uopće ne želi biti farmer i želja mu je nekako napustiti obiteljski posao. Da bi ga ipak nekako motivirao, Jean ga vodi na pravi obilazak vinograda, a vozi ih slučajni mladi taksist Mike. Tijekom obilaska, njih trojica ne uživaju samo u izvrsnim vinima poput Saint amoura, već i u pravoj ljubavi.

Kino Tuškanac : Silvesterovo kao na filmu
Story 

Premijera filma bila je na berlinskom festivalu u veljači 2016.

Dolazak u kino Tuškanac predviđa se od 20,00, a prva projekcija počinje u 21 sat.

Ulaznica za filmski doček, uz člansku iskaznicu Filmskih programa, stoji 150 kuna, za sve ostale je 200 kuna, a mogu se kupiti na blagajni kina Tuškanac do 23. prosinca 2016. Karte će se moći kupiti i od 27. do 30. prosinca od 11 do 17 sati u uredu Hrvatskog filmskog saveza, Tuškanac 1, iznad istoimenoga kina.

Za sve upite otvoreni su telefoni 4834 039 i 4848 771, mobilni 091 4783700, te www.kinotuskanac.hr i FB stranice kina

Ne čekajte zadnji trenutak da nabavite silvestarske ulaznice!

Kino Tuškanac : Silvesterovo kao na filmu
Story 
Jean (Gérard Depardieu) mit Jennifer (Solène Rigot). Foto: Promo