Princ Harry i Meghan Markle prije mjesec dana službeno su objavili da su zaručeni i kako će se vjenčati 19. svibnja ove godine. Kraljica Elizabeta svojem je unuku blagoslov da oženi lijepu glumicu dala tjedan dana nakon što je proslavila 70. obljetnicu braka sa suprugom princom Philipeom. Sada kada im više ništa ne stoji na putu do vječne sreće, upravo ovo vjenčanje promijenit će Meghanin život iz temelja. Osim povlastica koje je čekaju, tu je i popis stvari koje Meghan nakon ulaska u kraljevsku obitelj više neće smjeti raditi. Iako je dosad punila društvene mreže svojim fotografijama i selfijima, Meghan ovu naviku može smatrati prošlošću. Naime, iako se još nije udala, glumica već sada provodi ovo pravilo što je dokazala jednom prilikom kada ju je obožavatelj zamolio da fotografiraju zajednički selfie. 'Nije nam dozvoljeno snimati selfie', rekla mu je Meghan. Također, niti jedan član kraljevske obitelji ne smije obožavateljima dijeliti autograme jer u palači postoji strah da će netko krivotvoriti ili zloupotrijebiti potpis protiv kraljevstva. Iako je dosad svoje ime ispisivala na milijune papira i fotografija, sada može reći zbogom toj obavezi.

Ovo također vrijedi za sve članove kraljevske obitelji. Niti jedan član ne smije napustiti palaču u potpunosti sam, već uz njega uvijek mora biti pratnja ili osiguranje. Ova visoka mjera sigurnosti izrazito će promijeniti Meghaninu svakodnevicu jer je ona dosad sve svoje obaveze i zadatke uglavnom odrađivala sama. Također, baš kao i svi ostali članovi, ni Meghan više neće smjeti imati vlastite profile na društvenim mrežama. Jedini način da nešto objavljuje i dijeli na društvenim mrežama bit će putem službenih profila kraljevske obitelji, a oni postoje pod nazivom Kensingtonska palača gdje svi članovi dvora objavljuju novosti koje se na njemu događaju.
Kako je mulatkinja, Meghan ima vrlo jasne i oštre stavove koji se tiču rasnih pitanja, a sve zbog svoje majke koja je zbog boje kože u prošlosti doživjela velike probleme i neugodnosti. Iako se dosad uvijek zalagala za ovakvu problematiku i izražavala svoje političke stavove, od sada to više ne smije činiti te baš kao ni ostali članovi, ne smije se kandidirati za bilo kakve političke položaje. Također, ne smije javno raspravljati o političkim temama niti glasovati. Osim suzdržavanja od glasovanja, Meghan će se morati suzdržavati i od emocija. Svi članovi kraljevske obitelji prilikom pojavljivanja u javnosti rijetko kada iskazuju intimne trenutke i osjećaje. Naime, kako su Meghan i Harry jako zaljubljeni i mlađi od ostalih članova, dosad su svoje nježnosti uvijek izmjenjivali pred svima i svugdje, no ta simpatična navika morat će nestati nakon što par kaže sudbonosno 'da' jedno drugome.
Kojim će stvarima Meghan Markle morati zauvijek reći 'zbogom' nakon udaje?
Story 
Kako većina holivudskih glumica pažnju plijeni oskudnom i prozirnom odjećom, i sama Meghan imala je takvih trenutaka. Čak je i na službenim zaručničkim fotografijama nosila dugu haljinu s krajem od tila i izvezenim zlatnim nitima ispod koje nije imala najlonke, a sve to krši ovo pravilo dvora. Nakon vjenčanja, Meghan više neće smjeti nositi nikakvu prozirnu ni oskudnu odjeću, a na nogama će uvijek morati imati prozirne najlonke. Nježne boje i decentni dodaci obilježja su princeza pa će tako i Meghan morati zauvijek izbaciti i jednu od svojih najdražih navika, a to je nošenje tamnog laka za nokte.
Kojim će stvarima Meghan Markle morati zauvijek reći 'zbogom' nakon udaje?
Story 
Osim ova dva pravila vezana za modu, Meghan će morati poštovati još tri. Prilikom izbora cipela, buduća vojvotkinja više ne bi smjela birati one na punu petu. 'Kraljica Elizabeta nije obožavateljica cipela na punu petu. Zaista ih ne voli i to znaju sve članice kraljevske obitelji', rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji za Vanity Fair prije dvije godine. Unatoč tome, Kate i dalje nosi ovakve cipele jer su joj najdraže. Osim toga, Meghan više neće smjeti nositi ni velike torbe već samo one ručne elegantne torbice. Naposljetku, sjedenje u prvim redovima na modnim revijama također su stvar prošlosti za lijepu crnku. Na svečanoj proslavi Božića s kraljevskom obitelji u Sandringhamu 36-godišnjakinja je iz zafrkancije jednom od obožavatelja pozirala isplazivši jezik. Ovakvo ponašanje dopustivo je samo najmlađim članovima kraljevske obitelji jer oni još nisu svjesni svojih postupaka, a svima odraslima ovakve geste se ne toleriraju.
Kojim će stvarima Meghan Markle morati zauvijek reći 'zbogom' nakon udaje?
Story 
Nakon vjenčanja, Meghan će morati posebno paziti kako sjedi. Sjedenje na način da je jedna noga prebačena preko druge zabranjeno je zbog rizika od toga da će nazirati donje rublje pa će glumica morati noge zakriviti i spojiti prilikom sjedenja. Osim toga, Meghan trenutno prolazi tečaj vojvotkinje Kate o pravilnom ulasku i izlasku iz automobila. Također, od sada će morati poštovati i određena pravila sjedenja jer se taj red u prostoriji ili za stolom pri objedu poštuje već generacijama. To znači da će Meghan uglavnom morati sjediti pokraj supruga Harryja, a nešto dalje od Kate i Williama. Ovaj red poštuje se i kada je riječ o ulasku i izlasku iz prostorije. Na kraju dana buduća članica kraljevske obitelji u društvu kraljice neće smjeti ići na počinak kada ona to poželi nego tek nakon što Elizabeta II. to učini prva. Tek nakon što ona napusti odaje i uputi se spavati, svi ostali članovi obitelji smiju učiniti isto. Autor: A.S. Foto: Instagram, Getty, Profimedia