Kako napraviti krem juhu od bundeve, a da ispadne kao mamina? Ne brinite, sasvim je jednostavno, a da vam pritom ne bi bilo dosadno, začinite je posebnim sastojcima – iz dm-a. Donosimo tri varijante recepta za voćni, egzotični i ala pasta-umak doživljaj za nepca. KREM JUHA OD BUNDEVE: OSNOVNI RECEPTSastojci 4 porcije 500 g bundeve 1 l dmBio povrtne juhe dmBio maslinova ulja 1 luk sol papar muškatni oraščić vrhnje za kuhanje (prema želji) peršin ulje bučinih sjemenki bučine sjemenke

Story 2027
Priprema Prepolovite buču, odstranite sjemenke, ogulite koru i nasijecite je na kockice. Preporuka: ako juhu pripremate s Hokkaido bučom, ljusku slobodno možete ostaviti. Sitno nasijecite luk, u velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje pa u njemu ispirjajte luk. Potom dodajte kockice tikve i pirjajte nekoliko minuta. Kad je gotovo, zalijte povrtnom juhom i ostavite da se kuha 15 – 20 minuta na srednjoj temperaturi. Posudu uklonite sa štednjaka pa napravite pire štapnom miješalicom. Začinite solju, paprom i s malo muškatnog oraščića te ponovno pustite da se kuha. Po želji okus juhe možete oplemeniti s malo vrhnja za kuhanje. Ukrasite peršinom, sjemenkama buče i nekoliko kapljica bučinog ulja. VOĆNA KREM JUHA OD BUČEDodatni sastojci 200 ml dmBio soka od jabuke 1-2 čajne žlice dmBio soka od agave dmBio krema aceto balsamico
Story 2027
Priprema Buču pripremiti kao i u osnovnom receptu te pirjati na blagoj vatri s lukom. Preliti s 800 ml povrtne juhe i 200 ml soka od jabuke pa kuhati na srednjoj temperaturi 15 – 20 minuta. Posudu ukloniti s hladnjaka te napraviti pire. Potom ponovno ostaviti da se kuha te zasladiti sokom od agave. Ako vam je ta opcija preslatka, okus juhe pojačajte curryjem, đumbirom ili čilijem. Za razliku od osnovne varijante recepta, ovu pri posluživanju ukrasite kremom aceto balsamico što će pojačati njezin voćni okus. EGZOTIČNA KREM JUHA OD BUČEDodatni sastojci 1 limenka dmBio kokosovog mlijeka 3 cm velik komad đumbira (ili 1-2 čajne žlice mljevenog đumbira) dmBio curry u prahu dmBio čili u prahu 1 pakiranje dmBio tofua natur
Story 2027
Priprema Ogulite đumbir i nasijecite na male kocke. Tofu narežite na kockice I pirjajte u tavi. Dodati đumbir te curry i čili u prahu (prema želji)i miješajući nastaviti pirjati. Potom dodati kokosovo mlijeko i ostaviti još 15 minuta da se kuha.  Na kraju dodati u već pripremljenu juhu od buče. Ako juha bude odviše gusta, dodajte još malo povrtne juhe ili vode. Začiniti curryjem ili čilijem.   PRETVORITE KREM JUHU OD BUČE U GLAVNO JELO: TORTELLINI  S BUČOMDodatni sastojci 250 g dmBio tortellini 250 g buče (dodatna porcija)
Story 2027
Priprema Juhu pripremite kao u ishodišnom receptu. Dodatnu količinu buče narežite na kocke pa pirjajte na malo ulja, a potom ubacite u juhu i kuhajte dok ne omekša. Skuhati tortelline u slanoj vodi slijedeći naputak na pakiranju. Umak preliti preko tortelllina i poslužiti.